Ingrediënten
  • 10 hamburgerbroodjes
  • 1 kilo rundergehakt
  • 60 gram hamburger kruidenmix
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 theelepels mierikswortel
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 60 milliliter ketchup
  • 10 plakjes cheddar kaas
  • GARNERING:
  • Gebakken spek
  • Sla
  • Tomaat
  • Komkommer
  • Ui
  • Saus naar keuze
Dorien Ypma
20 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 10 hamburgerbroodjes
  • 1 kilo rundergehakt
  • 60 gram hamburger kruidenmix
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 theelepels mierikswortel
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 60 milliliter ketchup
  • 10 plakjes cheddar kaas
  • GARNERING:
  • Gebakken spek
  • Sla
  • Tomaat
  • Komkommer
  • Ui
  • Saus naar keuze

Trick or treat?

Het is vandaag 31 oktober en dat betekent dat het Halloween is! Wil je nog last-minute een feestelijke maaltijd op tafel zetten? Met dit heerlijke recept maak je binnen no-time échte Halloween burgers. Je zult hiermee iedereen in huis verrassen. Happy Halloween!

Zo maak je Halloween burgers

  • Meng de kruidenmix, bruine suiker, ketchup, chilipoeder en de mierikswortel in een grote kom.
  • Verdeel het rundergehakt over het mengsel en meng het goed door elkaar.
  • Vorm 10 ronde burgers en grill of bak het vlees tot het niet meer roze van kleur is.
  • Snijd een Jack-o’-Lantern gezichtje in elk plakje cheddar kaas. Je kunt natuurlijk variëren in verschillende gezichtjes.
  • Snijd de hamburgerbroodjes door de helft en maak 2 Jack-o’-Lantern oogjes in de bovenkant van het broodje.
  • Garneer de onderkant van het broodje met gebakken spek, sla, tomaat, komkommer en ui. Top het af met een sausje naar keuze.
  • Verdeel de plakjes kaas over de burgers en leg de burgers vervolgens op een broodje.
  • Je Halloween burgers zijn klaar om op te smullen. Laat het feestje maar beginnen!

Nóg lekkerder maken

Je kunt de Halloween burgers zo feestelijk maken als je zelf wil. Zo kun je eindeloos variëren in toppings om het nóg lekkerder te maken. Kies bijvoorbeeld voor zongedroogde tomaatjes, jalapeño’s of gebakken uitjes. Maar ook little gem, paprika en augurk zijn favoriet. Bovendien kun je ook nog guacamole, barbecuesaus of truffelmayonaise toevoegen voor een smakelijke twist.

Ook lekker: Happy Halloween! Zo maak je mummie macarons

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Adobe Stock