Een heerlijke snack met vleugje koffie
Ben jij dol op koffie en hou je ook van zoete snacks? Dan vind je deze espresso donuts waarschijnlijk heel erg lekker. De donuts zijn zoet, hebben een vleugje koffiesmaak en zijn vooral ontzettend smeuïg. Daarnaast zijn ze ook nog eens vegan, waardoor iedereen ervan kan genieten. Zin om een middagje in de keuken te staan en een heerlijke snack te maken? Laten we beginnen!
Zo maak je de espresso donuts
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Doe de droge ingrediënten in een mengkom en meng goed.
- Klop in een aparte kom de espresso, amandelmelk, ahornsiroop, citroen en vanille.
- Voeg het natte mengsel toe aan het droge en roer met een spatel tot het volledig is gecombineerd.
- Doe het beslag in een spuitzak en spuit het in een donutvorm met antiaanbaklaag.
- Bak gedurende 15 minuten in de oven.
- Laat de donuts volledig afkoelen op een rooster.
- Maak in de tussentijd de garnering.
- Verdeel het gewenste glazuur gelijkmatig over elke donut en werk af met chocolade, dadelstroop, hagelslag en gehakte noten of andere toppings naar keuze.
- Geniet ervan!
Ook lekker: Recept: appelcider donut-cake
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Pexels