Zo’n traktatie is extra speciaal als deze met liefde gemaakt is
Een doosje bonbons doet het altijd goed bij gasten of als bedankje. Maar ja, soms wil je er net een schepje bovenop doen. In dat geval is dit recept perfect. Wij vertellen je namelijk precies hoe je je eigen fudge bonbons maakt! Zacht, zoet, en net zo mooi te maken als je zelf wilt. En je kunt ze weggeven in een mooi doosje met een strik erom, óf gewoon lekker zelf opeten.
Voor gebruikers van de mobiele website staan de ingrediënten onderaan het recept.
Gecondenseerde melk
Voor dit recept maak je eerst je eigen gecondenseerde melk. Natuurlijk kun je dit ook kopen in de supermarkt, of een ander recept voor gecondenseerde melk proberen. Het is maar net wat jij (of de ontvanger van je eigen bonbons) lekker vindt.
Zo maak je je eigen fudge bonbons:
- Pak een grote schone wok en doe hier de melk in met de suiker. Als je echt zoete chocolaatjes wilt, ga dan voor 170 gram. Anders werkt 160 gram net zo goed.
- Zet de wok op een middelhoog vuur en smelt de suiker. Deze moet echt volledig opgelost zijn in de melk. Blijf goed doorroeren.
- Voeg de boter toe aan de pan en voeg eventueel het vanille-extract toe. Meng goed en breng aan de kook.
- Blijf continu doorroeren om te voorkomen het mengsel aanbakt. Varieer met hoog en laag vuur. Het mengsel wordt op den duur lichtgeel van kleur en borrelt steeds trager. Wanneer dit gebeurt is je gecondenseerde melk klaar.
- Let op: gebruik je gecondenseerde melk uit de winkel? Gebruik dan 260 gram voor de rest van het recept.
- Doe de gecondenseerde melk in een kom, zeef hier de cacaopoeder bij en meng goed door elkaar. Zeef niet direct alle cacaopoeder, maar begin bijvoorbeeld met 80 gram en vervolgens 50 gram. Anders mengt het erg lastig.
- Pak nu een platte schaal of plat bord en bedek deze met vershoudfolie. Haal de chocolade uit de pan en leg deze op het folie. Maak het plat met een spatel en verpak vervolgens in de vershoudfolie.
- Leg de ingepakte chocolade veertig minuten in de vriezer.
- Pak na de veertig minuten een ander bord waar de chocolade goed op past en bedek deze met een dunne laag gezeefd cacaopoeder.
- Pak de gekoelde chocolade uit de vriezer en pak deze uit. Leg de plak chocolade op het bord dat je bedekt hebt met cacaopoeder en bedek ook de bovenkant van de plak met een laag gezeefde cacao.
- Snijd vervolgens in hapklare stukken. Rol de stukjes in bolletjes, of vorm ze naar kleine vierkantjes. Maak er desnoods kleine hartjes van. Je kunt bij deze stap net zo creatief zijn als je wilt.
- Leg de gevormde chocolaatjes op een bordje of doe ze in een doosje, en besprenkel nogmaals met cacaopoeder.
- Et voilà: een klassieke traktatie met een liefdevolle twist.
Tip: probeer je bonbons ook eens te garneren met bijvoorbeeld kokosraspsel, nootjes of een paar druppels karamelsaus. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Lees ook: Recept: Deze broodjes met aardbei en chocolade zijn simpel en heerlijk zoet
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Jibbab-yori Home Cooking | Beeld: Videostill