Recept: een snelle en makkelijke risotto

Ingrediënten
  • 4 theelepels boter
  • 1 citroen
  • 1 gele ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 190 gram risotto
  • 1,5 theelepel zout
  • 45 gram Parmezaanse kaas + meer voor serveren
  • 140 gram diepvrieserwten, ontdooid
  • Halve theelepel zwarte peper
  • Gehakte verse peterselie, voor garnering
Jaimy Boer
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 theelepels boter
  • 1 citroen
  • 1 gele ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 190 gram risotto
  • 1,5 theelepel zout
  • 45 gram Parmezaanse kaas + meer voor serveren
  • 140 gram diepvrieserwten, ontdooid
  • Halve theelepel zwarte peper
  • Gehakte verse peterselie, voor garnering

Wij zijn fan!

Risotto is een heerlijke maaltijd, maar het maken ervan kost vaak veel tijd. Je moet namelijk blijven roeren, bijgieten en wachten. Gelukkig heb je met dit makkelijke en snelle recept binnen no time een bordje voor je neus. Lees gauw verder hoe je hem maakt! 

Zo maak je de snelle risotto:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Smelt twee eetlepels boter in een braadpan op middelhoog vuur.
  • Verwijder met een dunschiller twee dikke reepjes schil van de citroen.
  • Voeg de citroenschil en ui toe aan de boter en kook, vaak roerend, tot ze zacht zijn. Voor ongeveer 5 minuten. Voeg knoflook toe en kook, en roer voor 1 minuut tot het geurig is.
  • Roer de rijst, bouillon en 1 theelepel zout erdoor, breng aan de kook, dek af en zet in de oven.
  • Bak tot de rijst gaar is, voor 20 minuten.
  • Verwijder voorzichtig de deksel en roer de Parmezaanse kaas, erwten, peper, de resterende 2 eetlepels boter en halve theelepel zout erdoor. Roer tot de boter is gesmolten en de erwten warm zijn.
  • Snijd de citroen doormidden en pers de helft van het sap uit in de risotto. Roer om te combineren. Verwijder de citroenschil.
  • Serveer met Parmezaanse kaas en peterselie.
  • Genieten maar!

Lees ook: Recept: cheddar cheese risotto

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Pexels