Want je kunt nooit genoeg kaas hebben
Als we een tosti bouwen, beperken we ons niet tot slechts één plakje kaas. We beleggen het broodje met minstens twee plakken kaas en eten de gegrilde boterham met genoeg saus. Is dit iets wat jou als muziek in de oren klinkt? Dan ben je vast helemaal weg van deze dubbeldekker kaas-tosti.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.
Wat moet je doen?
- De tosti bestaat uit verschillende kaassauzen. Begin daarom met het maken van de sauzen.
- Voor de rode saus:
- Doe de mayonaise, chilisaus, tomatenketchup, oregano en het zout in een kommetje en roer door.
Voeg de kaas, tomaat, paprika, maïs en chilivlokken toe en roer tot een geheel. - Voor de witte saus:
- Verhit de boter in een sauspannetje op een middelhoog vuur en voeg de knoflook toe. Bak een halve minuut en voeg dan de bloem toe. Roer tot alles goed is vermengd en schenk de melk daarna langzaam bij de bloem. Roer ondertussen met een garde door de saus om klontjes te voorkomen.
- Roer de cheddarkaas door de saus en breng op smaak met zout en oregano.
- Roer vervolgens nog wat maïskorrels door de saus.
- Voor de tosti:
- Smelt wat boter in een koekenpan en smeer op één van de boterhammen de rode saus. Leg er een andere boterham bovenop.
- Doe de boterham in de pan en bak de onderkant goudbruin.
- Draai de tosti om en beleg de gebruinde kant met de witte saus. Leg hier de derde boterham bovenop en besmeer deze met wat mayonaise. Verdeel er daarna de kaas en chilivlokken over.
- Doe een deksel op de pan, zodat de kaas bovenop de tosti ook goed smelt.
- Haal de tosti uit de pan als de kaas goed is gesmolten.
- Serveer direct.
Ook lekker: Kip met champignons in kruidenroomsaus
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: The Terrace Kitchen | Beeld: Videostill