Perfect voor koude herfstavonden
Een Finse foodblogger werkte 1,5 jaar geleden haar recept voor gebakken feta-pasta uit en het gerecht ging viraal op TikTok. Dat iedereen de gebakken feta-pasta wilde maken, bleek wel uit het feit dat feta zelfs uitverkocht was! Nu is er een variant op het virale recept en die is net zo gemakkelijk: gebakken feta soep.
Hoe maak je de soep?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de sjalotten grof. Doe de tomaten, sjalot, geplette knoflook en alle olijfolie op twee theelepels na in een ovenschaal. Voeg de zout, peper en de chilivlokken toe.
- Doe tweederde van de feta in het midden van de ovenschaal en verdeel een beetje olijfolie uit de schaal over de feta. Bak dit voor 40 tot 45 minuten of tot de tomaten gebarsten zijn en de feta goudbruin is.
- Snij ondertussen de korst van het brood en snij alles in blokjes. Meng dit op een bakplaat met de rest van de olijfolie en een snuf zout. Zet het voor nu apart.
- Gebruik een blender om alles uit de ovenschaal te mixen met de kippenbouillon. Doe wel voorzichtig en laat het mengsel in de ovenschaal even afkoelen voordat je dit doet. Gebruik anders een staafmixer om hetzelfde te doen, maar voeg dan alles eerst toe aan een pan, op de bouillon na. Mix tot het mengsel glad is en roer daarna de bouillon erdoor.
- Breng de soep aan de kook in een pan (als het daar nog niet in zat) en laat dit pruttelen voor zo’n 10 minuten.
- Terwijl dat kookt, doe je het brood in de oven tot de croutons goudbruin zijn.
- Serveer de soep in kommen en garneer met wat croutons, de overgebleven feta, wat verse dille naar smaak en een scheutje olijfolie.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Recept: romige aspergesoep
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Unsplash, Cala