Renée Bootsma
1 uur + 15 min.
Ingrediënten
  • 200 gram havermout
  • 100 gram amandelen (in stukken)
  • 0,5 theelepel kaneel
  • Snufje zout
  • 120 milliliter esdoornsiroop
  • 55 gram kokosolie
  • 1/4 theelepel amandelextract
  • 1 eetlepel vanille extract

Een goede start van de dag!

De dag beginnen met een bakje kwark en wat granola, heerlijk! Je maakt de start van de dag nóg beter met dit granola recept. Deze zoete & crunchy zelfgemaakte granola smaakt tenslotte een stuk beter dan een uit de supermarkt. Deze granola smaakt heerlijk door de amandelen en vanille, en is ook nog eens onwijs makkelijk te maken.

Crunchy granola

De gezonde haver en amandelen vormen samen lekkere krokante stukken, terwijl de ahornsiroop en vanille zorgen voor zoete smaken. Na het bakken van deze granola zal je hele huis ruiken naar heerlijke geuren. De aromatische vanille, de ahornsiroop, de amandelen en kaneel smelten samen in perfecte harmonie, jum! Deze granola is écht heerlijk.

Ingrediënten vervangen

Het recept is lekker makkelijk en snel te maken. Nog een voordeel van dit recept is dat het veganistisch én glutenvrij is. Ideaal voor veganisten, of mensen met een zuivel-, ei- of glutenallergie. In het recept wordt gebruik gemaakt van ahornsiroop, maar mocht je dat niet hebben dan zou je dit kunnen vervangen voor honing. Let er dan wel op dat het recept niet meer veganistisch is.

Natuurlijk kan je in dit recept meerdere ingrediënten vervangen zodat het helemaal naar jouw smaak is. Houd je bijvoorbeeld niet zo van amandelen? Dan kun je deze omruilen voor andere nootjes. Of liever extra nootjes? Dan voeg je gewoon wat extra toe.

Makkelijk

Het recept heeft maar drie stappen, zo makkelijk is het. Eigenlijk kan dit recept niet fout gaan – houd wel even een oogje in het zeil tijdens het afbakken, anders verbrand het straks. Zelfs naar de supermarkt gaan om nieuwe granola te halen kost je meer werk.

Zo maak je het:

  • Mix de droge ingrediënten door elkaar.
  • Mix de natte ingrediënten door elkaar, en voeg na het mixen de droge ingrediënten erbij en meng weer door.
  • Verspreidt op een bakplaat en bak af voor 45 minuten op 150 °C. Schep om de 15 minuten even om. Laat de granola afkoelen en plaats in een luchtdicht bakje.

Lees ook: Granola met gepofte rijst, pitten en kokos

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Sally’s baking recipes | Beeld: Adobe Stock