Ingrediënten
  • 480 milliliter water
  • 1 theelepel zout + eventueel meer voor de smaak
  • 200 gram sushi rijst
  • 1 eetlepel suiker
  • 60 milliliter rijstazijn
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 15 gram panko
  • 1/2 theelepel zwarte peper + eventueel meer voor de smaak
  • 60 gram mayonaise
  • 1 eetlepel Sriracha
  • 455 gram krabvlees
  • 1 komkommer
  • 4 radijsjes
  • Nori vellen
  • Bosui
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 2 eetlepels ingelegde gember
  • 1 avocado
Sara Bergsma
40 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 480 milliliter water
  • 1 theelepel zout + eventueel meer voor de smaak
  • 200 gram sushi rijst
  • 1 eetlepel suiker
  • 60 milliliter rijstazijn
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 15 gram panko
  • 1/2 theelepel zwarte peper + eventueel meer voor de smaak
  • 60 gram mayonaise
  • 1 eetlepel Sriracha
  • 455 gram krabvlees
  • 1 komkommer
  • 4 radijsjes
  • Nori vellen
  • Bosui
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 2 eetlepels ingelegde gember
  • 1 avocado

Knapperig, fris en gewoonweg verrukkelijk!

Weer eens geen inspiratie voor het avondeten? Met een poké bowl zit je altijd goed! En met deze Crunchy California variant zul je zeker hoge ogen gooien. En het leuke is: het is helemaal niet moeilijk. 

Snijwerk

Zoals je misschien wel had verwacht, vergt ook deze poké bowl het nodige snijwerk. De ingrediënten die gesneden moeten worden zijn de komkommer, radijsjes, Nori vellen, bosuien en avocado. Het is het handigst om de losse ingrediënten te snijden en ze vervolgens in bakjes te doen, zodat je ze straks makkelijk kunt verdelen over de borden. De komkommer snijd je in dunne schijfjes van ongeveer 3 millimeter dik. Voor de radijsjes kun je dezelfde dikte aanhouden en de Nori vellen snijd je eveneens in dunne slierten. Snijd de bosui zo schuin en dun mogelijk af en de avocado kun je in blokjes van 1 bij 1 centimeter snijden.

Zo maak je het:

  • Doe koud water in een middelgrote steelpan en voeg een snufje zout toe voor de smaak. Zet het vuur hoog en breng aan de kook.
  • Spoel de rijst af en voeg dit vervolgens toe aan het water. Breng het water opnieuw aan de kook. Als het water met de rijst kookt, dek je de pan af en zet je het vuur laag. Dit kun je ongeveer 20 minuten zo laten staan. Kijk af en toe of het water is geabsorbeerd en de rijst gaar is. Als dit zo is, is de rijst klaar.
  • Neem een kleine kom die geschikt is voor de magnetron en mix hierin de suiker, zout en rijstazijn. Zet de kom vervolgens voor 2 minuten in de magnetron op een gemiddelde stand. Zorg ervoor dat de suiker helemaal is opgelost.
  • Doe de gekookte rijst in een middelgrote kom en giet het azijnmengsel eroverheen. Roer het geheel goed door elkaar met een houten lepel.
  • Verwarm de koolzaadolie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur. Zodra de olie begint warm is, voeg je de panko toe en dit bak je, onder frequent roeren, tot het goudbruin is. Breng op smaak met zout en peper en haal dan de pan van het vuur.
  • Roer in een kleine kom de mayonaise en Sriracha samen tot een glad geheel.
  • Om de poké bowls samen te stellen, verdeel je de rijst over 2 grote kommen.
  • Top af met krab, knapperige panko, komkommer, radijs, Nori, bosui, sesamzaadjes, ingelegde gember en avocado.
  • Druppel de Sriracha-mayonaise erover.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: Koreaans knoflookbrood met roomkaas

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock