Een heerlijke variant op de traditionele aardappelgratin
Gratin is een heerlijk bijgerecht. We maken het vaak van meerdere lagen aardappelschijfjes. Lekker, maar wel erg vullend. Wil je liever een lichtere én gezondere variant maken? Dan is deze courgettegratin precies wat je zoekt! Een snelle bereiding, even in de oven en je hebt een heerlijk voedzaam gerecht op tafel staan.
Deze gratin van courgette lust iedereen.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de courgettegratin:
- Was de courgettes, snijd de uiteindes eraf en snijd ze vervolgens in plakken van ± 1 centimeter dik. Zet aan de kant.
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de boter toe en laat smelten.
- Pers of snijd de knoflooktenen fijn en voeg toe aan de pan.
- Schep de bloem erbij en maak een roux.
- Schenk de melk erbij en mix tot een dikkere substantie.
- Voeg een handje vol Gruyère kaas (±50 gram) en de Parmezaanse kaas in zijn geheel toe en breng om smaak met een snufje nootmuskaat, zout en peper. Mix tot een dikke saus.
- Zet een ovenschaal klaar en bedek de bodem met een dunne laag saus.
- Leg één laag met courgetteplakjes in de ovenschaal. Bestrooi met een beetje zout en peper.
- Schep opnieuw een laag saus op de plakjes courgette en strooi een dunne laag Gruyère kaas eroverheen.
- Herhaal deze stappen tot de saus, plakjes courgette en Gruyère kaas op is.
- Zorg dat je eindigt met de kaas en sprenkel wat verse tijm over de topping.
- Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ± 25 minuten.
- Serveer de courgettegratin met wat verse peterselie. Eet smakelijk!
Bekijk hieronder de video met volledige uitleg:
Lees ook: Eenpansgerecht: rundergoulash met macaroni
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish