Dit recept past in een koolhydraatarm dieet
Gezond eten en genoeg eiwitten binnenkrijgen, hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Maar soms kan het gebrek aan inspiratie nog weleens optreden. Weet jij even niet wat je moet maken? Probeer deze courgettebootjes met tonijn dan eens uit.
Hoe maak je de courgettebootjes?
- Verwarm de oven voor op 250 °C.
- Snijd de uiteinden van de courgettes af en snijd ze daarna in de lengte doormidden en hol de courgettes uit. Doe het pulp van de courgettes in een kommetje.
- Doe het oude brood in een kommetje en schenk de melk eroverheen. Roer door tot het brood de melk helemaal heeft opgenomen.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de ui en ansjovis erin. Bak tot de ui glazig is.
- Voeg het pulp van de courgettes toe.
- Doe de tonijn, kappertjes, pijnboompitten en broodstukjes in een blender en laat draaien tot een egaal geheel ontstaat.
- Doe de tonijn in een kom en voeg het courgettemengsel, paneermeel, de Parmezaanse kaas en eieren toe. Roer tot een geheel.
- Breng het mengsel op smaak met zout, peper en tijm.
- Verdeel de tonijn over de uitgeholde courgettes.
- Leg de courgettes op een ovenplaat en verdeel er nog wat paneermeel overheen.
- Doe de courgettes in de oven en bak ze zacht in zo’n 10 tot 12 minuten.
- Geniet ervan!
Ook lekker: Crumpets met aardbeien van Gordon Ramsay
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Giallo Zafferano | Beeld: Videostill YouTube