Deze romige saus is overheerlijk!
In het weekend nemen we het niet zo nauw met gezond eten. Op de zaterdag en zondag maken we ons liever druk over wat nou echt lekker is als avondeten. Buig jij je ook regelmatig over deze vraag? Wellicht hebben we dan hier het antwoord: citroenpappardelle met gamba’s. Dit gerecht is ontzettend makkelijk te maken en superlekker!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Wat moet je doen?
- Bereid de pasta volgens de verpakking. Giet af, maar bewaar een beetje pastawater.
- Smelt 3 eetlepels boter in een grote pan op een middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en laat 1 minuut bakken.
- Schenk de wijn in de pan en laat een paar minuten op het vuur staan.
- Draai het vuur laag en voeg de slagroom toe, laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Voeg eventueel nog wat van het pastawater toe als de saus te dik is geworden.
- Voeg het citroensap, een snufje zout en de Parmezaanse kaas toe. Roer tot alles is vermengd.
- Dep de gamba’s droog met keukenpapier en breng ze op smaak met wat zout en peper.
- Doe 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de gamba’s aan beide kanten 2 minuten.
- Roer de pasta door de saus.
- Verdeel de pasta en de garnalen over de borden. Eet smakelijk!
Ook lekker: Romige spaghetti met paddenstoelen en miso
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Pinch of Yum | Beeld: Videostill