Ingrediënten
  • 195 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eetlepels lichtbruine suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 180 milliliter volle melk
  • 120 gram zure room
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel boter
  • 200 gram kaneelsuiker
  • 90 gram gesmolten chocolade
Fabiën
20 min.
3 pers.
Ingrediënten
  • 195 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eetlepels lichtbruine suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 180 milliliter volle melk
  • 120 gram zure room
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel boter
  • 200 gram kaneelsuiker
  • 90 gram gesmolten chocolade

Om je vingers bij af te likken

Het is vandaag Nationale Pannenkoekdag en dat kan maar een ding betekenen! We delen een van onze favoriete Pannenkoek-recepten met jullie. Wij zijn dol op pannenkoeken én op churros. Deze twee heerlijke traktaties eten we dan ook graag. Toen we dit recept voor churros-pannenkoeken zagen, moesten we het dan ook snel uitproberen. Lekker dat het is!

Het beste van beide werelden.

Hoe maak je de churros-pannenkoeken?

  • Doe de bloem, lichtbruine suiker, het bakpoeder, zout en de kaneel in een kom en roer door elkaar.
  • Doe de melk en zure room in een andere kom en mix dit met een garde tot een egaal mengsel.
  • Voeg de eieren één voor één toe en roer goed door. Voeg daarna het vanille-extract toe.
  • Roer de natte ingrediënten met een houten lepel door de droge ingrediënten.
  • Smelt de boter in een pan met een anti-aanbaklaag en schep een paar volle eetlepels van het beslag in de pan om een pannenkoek te bakken. Bak de pannenkoek aan beide kanten zo’n 3 minuten.
  • Doe de kaneelsuiker op een bord en leg beide kanten van de pannenkoek in de kaneelsuiker. Herhaal dit met het overgebleven beslag.
  • Serveer meteen met de gesmolten chocolade. Geniet ervan!

Ook lekker: chocoladepannenkoeken met Nutella en aardbeien 

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish