Om je vingers bij af te likken
Het is vandaag Nationale Pannenkoekdag en dat kan maar een ding betekenen! We delen een van onze favoriete Pannenkoek-recepten met jullie. Wij zijn dol op pannenkoeken én op churros. Deze twee heerlijke traktaties eten we dan ook graag. Toen we dit recept voor churros-pannenkoeken zagen, moesten we het dan ook snel uitproberen. Lekker dat het is!
Het beste van beide werelden.
Hoe maak je de churros-pannenkoeken?
- Doe de bloem, lichtbruine suiker, het bakpoeder, zout en de kaneel in een kom en roer door elkaar.
- Doe de melk en zure room in een andere kom en mix dit met een garde tot een egaal mengsel.
- Voeg de eieren één voor één toe en roer goed door. Voeg daarna het vanille-extract toe.
- Roer de natte ingrediënten met een houten lepel door de droge ingrediënten.
- Smelt de boter in een pan met een anti-aanbaklaag en schep een paar volle eetlepels van het beslag in de pan om een pannenkoek te bakken. Bak de pannenkoek aan beide kanten zo’n 3 minuten.
- Doe de kaneelsuiker op een bord en leg beide kanten van de pannenkoek in de kaneelsuiker. Herhaal dit met het overgebleven beslag.
- Serveer meteen met de gesmolten chocolade. Geniet ervan!
Ook lekker: chocoladepannenkoeken met Nutella en aardbeien
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish