Ingrediënten
  • 195 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eetlepels lichtbruine suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 180 milliliter volle melk
  • 120 gram zure room
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel boter
  • 200 gram kaneelsuiker
  • 90 gram gesmolten chocolade
Christel
20 min.
3 pers.
Ingrediënten
  • 195 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eetlepels lichtbruine suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 180 milliliter volle melk
  • 120 gram zure room
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel boter
  • 200 gram kaneelsuiker
  • 90 gram gesmolten chocolade

Om je vingers bij af te likken

Wij zijn dol op pannenkoeken en op churros. Deze twee heerlijke traktaties eten we dan ook graag. Toen we dit recept voor churros-pannenkoeken zagen, moesten we het dan ook snel uitproberen. Lekker dat het is!

Het beste van beide werelden.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de churros-pannenkoeken?

  • Doe de bloem, lichtbruine suiker, het bakpoeder, zout en de kaneel in een kom en roer door elkaar.
  • Doe de melk en zure room in een andere kom en mix dit met een garde tot een egaal mengsel.
  • Voeg de eieren één voor één toe en roer goed door. Voeg daarna het vanille-extract toe.
  • Roer de natte ingrediënten met een houten lepen door de droge ingrediënten.
  • Smelt de boter in een pan met een anti-aanbaklaag en schep een paar volle eetlepels van het beslag in de pan om een pannenkoek te bakken. Bak de pannenkoek aan beide kanten zo’n 3 minuten.
  • Doe de kaneelsuiker op een bord en leg beide kanten van de pannenkoek in de kaneelsuiker. Herhaal dit met het overgebleven beslag.
  • Serveer meteen met de gesmolten chocolade. Geniet ervan!

Ook lekker: chocoladepannenkoeken met Nutella en aardbeien 

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish