Je wilt nooit meer tjap tjoy van de afhaalchinees!
Tjap tjoy kan heel erg gezond en smakelijk zijn. Wanneer je hem bij de afhaalchinees haalt, drijft hij echter vaak in de vette, zoute saus. Dat maakt het gerecht meteen een stuk minder gezond. Gelukkig kun je zelf een gezonde variant van dit Oosterse gerecht bereiden, met knapperige groenten en een subtiele oestersaus. Zo lekker, je wilt waarschijnlijk nooit meer tjap tjoy van de Chinees!
Smakelijk én gezond!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo bereid je de tjap tjoy:
- Week de shiitake gedurende 45 tot 60 minuten in heet water. Laat ze even uitlekken en snijd ze in reepjes.
- Snijd intussen de winterpeen in smalle reepjes (julienne) en doe hetzelfde met de paprika. Maak de taugé schoon, snijd de knoflook in dunne plakjes en snijd de gember fijn. Verwijder van de peulen de uiteinden en snipper een ui.
- Snijd de tofu in plakjes en bak deze in een laagje olie bruin in een koekenpan. Haal de olie uit de pan en laat de reepjes uitlekken op keukenpapier.
- Kook in een grote pan ruim water en kook hierin de peen, peulen en paprika gedurende 2 minuten. Voeg de laatste 30 seconden de taugé toe. Giet de groenten vervolgens af onder koud water en zet ze even apart.
- Fruit in een wokpan de knoflook, gember en ui in 1 minuut aan. Voeg daarna de groenten toe, samen met de tofu en de shiitake.
- Voeg de sesamolie, oestersaus en wat zout toe. Roerbak een minuut of 3 en schep regelmatig om.
- Proef en voeg eventueel nog wat extra oestersaus of zout toe.
- Eet smakelijk!
Lees ook:Recept: Chinese foe yong hai met gamba’s
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Smaakmenutie | Beeld: Videostill