Ingrediënten
  • VOOR DE KIP:
  • 4 kipfilets
  • 3 eieren
  • 60 gram maïzena
  • 60 gram bloem
  • Zout
  • Olie
  • VOOR DE SAUS:
  • 240 milliliter sinaasappelsap
  • 90 gram suiker
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1/4 theelepel gember
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder of 2 knoflookteentjes
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel maïzena
Renée Bootsma
35 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE KIP:
  • 4 kipfilets
  • 3 eieren
  • 60 gram maïzena
  • 60 gram bloem
  • Zout
  • Olie
  • VOOR DE SAUS:
  • 240 milliliter sinaasappelsap
  • 90 gram suiker
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1/4 theelepel gember
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder of 2 knoflookteentjes
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel maïzena

Yum!

Op zoek naar een lekker gerecht voor het avondeten? Dan is deze Chinese sinaasappelkip echt een aanrader! Het gerecht is door de sinaasappel lekker zoet en verfrissend, maar door de kruiden ook lekker pittig en vol van smaak. Door de sinaasappel valt dit gerecht ook nog eens in de smaak bij kinderen. 

Chinese sinaasappelkip

Deze Chinese sinaasappelkip is gemaakt van kipfilet die in hapklare stukjes is gesneden, bestrooid en vervolgens gebakken is tot de kipfiletstukjes goudbruin en knapperig zijn. De saus van sinaasappels is heerlijk! Het is een zoete – maar ook pittige – sinaasappelsaus gemaakt met sinaasappelsap, azijn, knoflook, suiker, sojasaus, gember, rode chilivlokken en sinaasappelschil.

Dit gerecht is het lekkerst wanneer je het serveert met wat rijst, bosui en sinaasappelschil. Het is ook lekker om dit gerecht met wat groentes, zoals broccoli, te serveren. Mocht je dit gerecht serveren met rijst, dan kun je de rijst gaan koken terwijl je bezig gaat met de kip.

Zo maak je het:

  • Voeg in een middelgrote pan de sinaasappelsap, suiker, azijn, sojasaus, gember, knoflook en rode chilivlokken toe. Verwarm dit geheel 3 minuten.
  • Klop in ene kleine kom 1 eetlepel maïzena met 2 eetlepels water tot een pasta. Voeg het geheel al roerend toe aan de sinaasappelsaus. Laat het mengsel nog 5 minuten koken tot het begint in te dikken. Zodra het is ingedikt, haal je het van het vuur en voeg je de sinaasappelschil toe.
  • Zet de saus even opzij en ga verder met de kip. Wil je dit gerecht serveren met rijst? Breng dan nu ook een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de verpakking gaar.
  • Doe de bloem en maïzena in een ondiepe schaal of op een bordje. Voeg een flinke snuf zout toe en meng het geheel met elkaar.
  • Klop de eieren los in een andere ondiepe schaal.
  • Doop de stukjes kip in het eimengsel en vervolgens in het bloemmengsel. Leg ze op een bord.
  • Verhit een laagje olie van zo’n 3 centimeter in een pan op middelhoge vuur. Bak de stukjes kip in de olie totdat ze goudbruin zijn. Laat de kip uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord.
  • Schep de kip door de sinaasappelsaus en serveer met wat rijst en bosui.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Yum! Tikka Masala met garnalen

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Modern Honey | Beeld: Adobe Stock