Ingrediënten
  • Voor de muffins:
  • 215 gram bloem
  • 2 theelepels kaneel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kardamompoeder
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 520 gram appelmoes
  • 275 gram bruine suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 120 ml plantaardige olie
  • Voor de cheesecakevulling:
  • 225 gram roomkaas
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • Bakspray
Sara Bergsma
25 min.
16 pers.
Ingrediënten
  • Voor de muffins:
  • 215 gram bloem
  • 2 theelepels kaneel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kardamompoeder
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 520 gram appelmoes
  • 275 gram bruine suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 120 ml plantaardige olie
  • Voor de cheesecakevulling:
  • 225 gram roomkaas
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • Bakspray

Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn

In deze muffin voegen we het beste van twee werelden samen, namelijk: cheesecake muffins en chai kruiden! Of je nu wilt ontbijten in stijl, zin hebt in een zoete snack, of een geliefde zoetekauw wilt verwennen, met deze muffins zit je altijd goed. Dus, haal die bakspullen er maar bij en stroop je mouwen maar op. 

Wat moet je doen?

  • Verwarm allereerst de oven voor op 190 ?C.
  • Bereid nu het muffindeeg voor in een grote kom. Meng de bloem, kaneel, gember, kardemom, nootmuskaat, bakpoeder en zout door elkaar met een vork.
  • Neem een andere grote kom en doe hierin de appelmoes, bruine suiker, eieren, vanille extract en plantaardige olie. Meng dit ook goed door met een vork totdat er één geheel ontstaat.
  • Voeg de droge ingrediënten geleidelijk toe totdat het deeg dik en glad is.
  • Bereid de cheesecakevulling voor in weer een andere, middelgrote kom. Meng hierin de roomkaas, kristalsuiker en vanille met elkaar tot een luchtig en glad geheel.
  • Vet genoeg muffinvormen in voor zestien muffins.
  • Schep ongeveer 30 gram muffindeeg in elke cup. Voeg een theelepel van de cheesecakevulling toe aan het midden van elke cup. Gebruik een satéprikker om de cheesecakevulling door het deeg te laten swirlen.
  • Bak de muffins af gedurende achttien minuten, totdat de muffins lichtbruin zijn aan de buitenkant.
  • Laat de muffins vijf minuten afkoelen voordat je ze serveert.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: luchtige blauwebessen muffins

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock