Ingrediënten
  • VOOR DE KOEKJESBODEM:
  • 32 Lotus koekjes
  • 25 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 115 gram boter (gesmolten)
  • VOOR DE CHEESECAKE VULLING:
  • 680 gram roomkaas
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 180 gram zure room
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1/4 theelepel zout
  • 3 grote eieren
  • VOOR DE TOPPING:
  • 60 gram speculoospasta
Renée Bootsma
7 uur + 25 min.
10-12 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE KOEKJESBODEM:
  • 32 Lotus koekjes
  • 25 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 115 gram boter (gesmolten)
  • VOOR DE CHEESECAKE VULLING:
  • 680 gram roomkaas
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 180 gram zure room
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1/4 theelepel zout
  • 3 grote eieren
  • VOOR DE TOPPING:
  • 60 gram speculoospasta

Om je vingers bij af te likken!

Een boterham met een flinke laag speculoospasta, een heerlijk speculoos koekje bij je kopje thee of de smaak van de welbekende speculoos in een dessert verwerkt? Wij vinden alles met speculoos lekker! Ook dit recept voor een lekkere cheesecake met de welbekende koekjesspread is heerlijk.

Cheesecake met speculoos

Deze cheesecake met speculoos is zacht en romig, maar tegelijkertijd stevig en vol van smaak. De welbekende Lotus koekjes worden gebruikt om de korst te maken, de speculoospasta zit door de vulling van de cheesecake en de cheesecake is bedekt met een lekkere laag speculoospasta, yum!

Zo maak je het:

We beginnen met het maken van de bodem, die wordt gemaakt van Lotus koekjes.

  • Verwarm de oven voor op 180 C. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en vet met een beetje boter in.
  • Doe de Lotus koekjes in de keukenmachine en maal de koekjes fijn. Voeg de suiker en de gesmolten boter toe en meng het geheel door elkaar.
  • Stort de koekkruimels in de springvorm en druk aan. Zorg ervoor dat de randen van de springvorm ook bedekt worden met de koekbodem.
  • Bak de korst in 5-10 minuten.

Terwijl de koekbodem wordt afgebakken, gaan we verder met de vulling van de taart. Zorg ervoor dat je ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

  • Doe de roomkaas in een kom en mix op lage snelheid terwijl je de suiker eraan toevoegt. Mix gedurende 1-2 minuten en voeg vervolgens de zure room, speculoospasta, vanille en het zout toe.
  • Zodra alles gecombineerd is, voeg je het eerste ei toe. Mix goed door en voeg het volgende ei toe, en zo door.
  • Verlaag de oven tot 150 C wanneer je de koekbodem eruit haalt.
  • Giet het beslag over de afgebakken koekbodem en plaats de cheesecake op het onderste rooster van de oven en zet er een ovenbestendige schaal naast met heet water, dit zorgt ervoor dat de cheesecake niet barst.
  • Bak de cheesecake in 90 minuten, tot de randen van de cheesecake gestold zijn maar het midden nog schommelt.
  • Zet de oven uit en snijd de randen van de cheesecake los terwijl hij nog heet is, zo barst de cheesecake straks niet tijdens het verwijderen. Laat voor 20 minuten in de verwarmde oven staan met de deur half open.
  • Haal de cheesecake uit de oven en laat afkoelen.

Zodra de cheesecake volledig is afgekoeld, maken we de topping.

  • Verwarm de speculoospasta 5-10 seconden in de de magnetron.
  • Giet het over de cheesecake en gebruik een spatel om het uit te smeren.
  • Zet voor 4-6 uur in de koelkast. Serveer koud of breng terug op kamertemperatuur.

Lees ook: blauwe bessen cake

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Baran Bakery| Beeld: Adobe Stock