Christel
30 + 110 in de oven min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram digestieve koekjes, fijn verkruimeld
  • 600 gram gecondenseerde melk, in delen
  • 900 gram roomkaas
  • Rasp en sap van 2 citroenen

Je levert niet in op de smaak

We zijn dol op cheesecake en staan dan ook regelmatig in de keuken om deze lekkernij te maken. Zo is deze New York cheesecake een van onze favorieten. Voor een gebakken cheesecake heb je meestal tien tot vijftien ingrediënten nodig, waaronder zure room, bloem en eieren. Voor deze cheesecake geldt het tegenovergestelde. Deze traktatie maak je met maar vier ingrediënten en je hebt geen zure room, bloem of eieren nodig.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Doe de koekkruimels in een kom en schenk er 100 gram gecondenseerde melk bij. Schenk de gecondenseerde melk in delen bij de koekkruimels en roer tussendoor goed door. Er moet een zanderige structuur ontstaan. Misschien heb je iets meer of iets minder gecondenseerde melk nodig.
  • Bekleed een springvorm (22 cm) met bakpapier en schep de koekkruimels in de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Zet de taartvorm 10 minuten in de oven. Laat de bodem afkoelen en bekleed de zijkanten van de taartvorm ook met bakpapier.
  • Verwarm de oven daarna op 150 °C.
  • Doe de roomkaas in een kom en klop dit met een handmixer los. Schenk de rest van de gecondenseerde melk bij de roomkaas en mix tot een geheel met de handmixer.
  • Voeg het rasp en de sap van de citroenen toe en mix alles nog een keer goed.
  • Schenk het beslag in de taartvorm en verdeel gelijkmatig.
  • Bak de taart 110 minuten in de oven. Zet de ovendeur open en laat de taart in de oven afkoelen.
  • Zet de cheesecake daarna een nachtje in de koelkast.
  • Haal de cheesecake uit de vorm en snijd in stukken.
  • Geniet ervan!

 

Ook lekker: Bosbessen-citroencake

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill