Recept: cheeseburger quesadillas

Ingrediënten
  • 450 gram rundergehakt
  • 240 milliliter ketchup
  • 80 milliliter mosterd
  • 4 bacon strips, gekookt en verkruimeld
  • 2 eetlepels Worcestershire-saus
  • 160 milliliter mayonaise
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eetlepels dille
  • Augurk relish
  • Snufje peper
  • 8 tortillas
  • 130 gram geraspte cheddar kaas
  • Optioneel: geraspte sla en gehakte tomaten
Jaimy Boer
25 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram rundergehakt
  • 240 milliliter ketchup
  • 80 milliliter mosterd
  • 4 bacon strips, gekookt en verkruimeld
  • 2 eetlepels Worcestershire-saus
  • 160 milliliter mayonaise
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eetlepels dille
  • Augurk relish
  • Snufje peper
  • 8 tortillas
  • 130 gram geraspte cheddar kaas
  • Optioneel: geraspte sla en gehakte tomaten

Fan van cheeseburgers? Dan wil je dit zeker maken!

We zijn dol op gerechten die weinig tijd kosten en hartstikke lekker zijn, en dit recept voor cheeseburger quesadillas is daar een goed voorbeeld van. Binnen 25 minuten staat dit smakelijke gerecht op tafel! 

Zo maak je de cheeseburger quesadillas:

  • Bak het rundvlees in een grote koekenpan op middelhoog vuur, tot het niet meer roze is. Dit duurt 6-8 minuten.
  • Roer daarna de ketchup, mosterd, spek en Worcestershire-saus door het rundvlees.
  • Breng aan de kook en laat het sudderen, voor 5-7 minuten tot het is ingedikt. Roer de pan af en toe door.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise, melk, augurk relish en peper.
  • Verwarm vervolgens de bakplaat op middelhoog vuur.
  • Bestrooi 4 tortillas met kaas en top het af met het rundvleesmengsel en de resterende tortilla.
  • Bak tot de tortillas goudbruin zijn en de kaas is gesmolten, 1-2 minuten op elke kant.
  • Serveer het met de saus en de sla en tomaten.
  • Genieten maar!

Variatie

Je kunt het recept zo laten, maar je kan er ook je favoriete ingrediënten aan toevoegen – net zoals bij een cheeseburger. Denk aan de jalapeño peper, maïs, paprika, andere soorten kaas of guacamole en zure zoom. Fijne bijkomstigheid: als je quesadillas overhoudt, heb je de dag erna een smakelijke lunch. Wij weten wat we vanavond gaan eten!

Lees ook: Recept: quesadillas met champignons, spinazie en ei

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Adobe Stock