Om je vingers bij af te likken
We zijn dol op brood. Je maakt ons dan ook snel blij met een boterham pindakaas als lunch. Toch willen we ook vaak wat meer uit de lunch halen. Onlangs maakten we daarom deze heerlijke bruschetta met champignons en ricotta. Zeker voor herhaling vatbaar!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Doe de ricotta in een kom en voeg het zout, de peper, chilivlokken, het ei en sap en de rasp van een citroen toe. Roer tot alles goed is vermengd.
- Sprenkel wat olijfolie over de sneetjes brood en verdeel het ricottamengsel over de broodjes.
- Leg de broodjes op een bakplaat en bak 12 minuten in de oven.
- Maak ondertussen het champignonmengsel. Snijd de champignons in plakjes en verhit 15 gram roomboter en 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op een middelhoog vuur.
- Roer de champignons goed door en voeg een royale snuf zout toe. Bak de champignons bruin in zo’n 6 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak even mee.
- Schenk de wijn in de pan en laat 1 minuut staan. Schenk de bouillon in de pan en laat het inkoken.
- Draai het vuur laag en voeg de peterselie en de rest van de boter toe. Verdeel de champignons over de bruschetta als de boter volledig is gesmolten.
- Geniet ervan!
Ook lekker: Romige pasta met garnalen, courgette en paprika
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Food Wishes | Beeld: Videostill