Ingrediënten
  • Voor de brownielaag:
  • Boter of olie, om in te vetten
  • 2 verpakkingen browniemix + ingrediënten die staan aangegeven op de verpakking
  • Voor de roomkaaslaag:
  • 500 gram zachte roomkaas
  • 500 gram poedersuiker
  • 2 theelepels vanille-extract
  • Snufje zout
  • Voor de chocoladeganache en de topping:
  • 340 gram chocolate chips of fijngehakte kookchocolade
  • 240 milliliter slagroom
  • Chocoladevlokken, ter garnering (optioneel)
Marlieke
35 min. + 2 uur wachttijd min.
12 pers.
Ingrediënten
  • Voor de brownielaag:
  • Boter of olie, om in te vetten
  • 2 verpakkingen browniemix + ingrediënten die staan aangegeven op de verpakking
  • Voor de roomkaaslaag:
  • 500 gram zachte roomkaas
  • 500 gram poedersuiker
  • 2 theelepels vanille-extract
  • Snufje zout
  • Voor de chocoladeganache en de topping:
  • 340 gram chocolate chips of fijngehakte kookchocolade
  • 240 milliliter slagroom
  • Chocoladevlokken, ter garnering (optioneel)

Eet eens lasagne als dessert!

Wat is er nu lekkerder dan verse brownies? Wij weten het wel: brownie-lasagne! Dit romige dessert bestaat uit acht lagen brownie en roomkaas en is het perfecte verwentoetje. En ondanks z’n indrukwekkende verschijning is de brownie-lasagne niet moeilijk te maken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de brownie-lasagne:

  • Verwarm de oven voor op 175°C en vet een rechthoekige bakvorm van circa 23 cm bij 33 cm in.
  • Bereid de browniemixen volgens de instructies op de verpakking en giet al het beslag in de bakvorm. Bak de brownie zo’n 40 minuten. Een tandenstoker moet schoon uit het midden van de brownie komen. Laat de brownie afkoelen.
  • Maak de roomkaaslaag: klop de roomkaas in een grote kom zacht met een mixer. Voeg de poedersuiker toe en meng totdat er geen klontjes meer te zien zijn. Voeg dan de vanille en het zout toe en meng door het roomkaasbeslag.
  • Maak de ganache: Doe de chocolate chips in een hittebestendige schaal. Verwarm de slagroom in een steelpannetje op halfhoog vuur totdat het begint te koken. Schenk de warme slagroom dan over de chocolate chips, zodat deze smelten. Roer goed door en laat lichtjes afkoelen.
  • Haal de afgekoelde brownie uit de bakvorm en snijd deze horizontaal doormidden. Snijd beide helften dan nog eens horizontaal doormidden, zodat je vier dunne brownielagen hebt.
  • Leg een laag op een groot bord en verspreid hier een dun laagje ganache overheen. Verdeel dan 1/3 van het roomkaasmengsel over de ganache. Plaats de volgende brownielaag bovenop en herhaal. Eindig met een brownielaag met alleen ganache.
  • Laat de brownie-lasagne 1 uur afkoelen in de koelkast.
  • Serveer met chocoladevlokken en overgebleven ganache (optioneel).
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Chocoladebrownies met Kinder-chocoladevulling

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostills