Smaakvol en makkelijk om te maken!
Zin in een smaakvol en voedzaam broodje? Dan hebben we een heerlijk recept voor je! In het kookboek van 24kitchen kok Jadis Schreuder vonden we namelijk deze heerlijke broodjes met zelfgemaakte kipkerrie. Op naar de keuken!
De smaken van Jadis
In haar boek Jadis’ Lemon Kitchen laat 24kitchen kok Jadis Schreuder zien hoe door zes simpele smaakmakers te combineren, ieder gerecht volmaakt van smaak wordt – ongeacht de keuken, ongeacht of het een hoofdgerecht of dessert is. De recepten zijn fris, zomers en geven het ultieme geluksgevoel!
Zo maak je de broodjes kipkerrie:
- Maak de kip schoon en snijd in blokjes van ongeveer 5 bij 5 centimeter.
- Doe de olie in de pan en bak de kip een paar minuten tot de blokjes verkleuren. Doe nu de rest van de ingrediënten erbij.
- Let op: doe de hele madame-jeanette ongesneden erbij. Schenk er een scheutje water bij en zet de deksel op de pan. Laat even 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur zodat de kip gaart
- Verwarm ondertussen de oven op 190 °C.
- Zet het vuur uit. Pluk de kip. Laat de kip nog een paar minuten in de marinade, dan trekken de smaken goed in.
- Haal de pimentkorrels en de madame-jeanette eruit. Laat afkoelen.
- Bak de broodjes een paar minuten totdat ze goudbruin en aan de buitenkant krokant worden.
- Snijd de broodjes open en doe hier de kipkerrie in en verdeel er naar smaak de ingelegde tafelzuren over en de madame-jeanettesaus naar smaak.
- Eet smakelijk!
Tip: maak de kip kerrie een dag van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast.
Tips en tricks
Dit recept is perfect voor verjaardagen of als er veel mensen komen eten. Het is eenvoudig om te maken, en zeker als je de tafelzuren al in de koelkast hebt staan is het een fluitje van een cent. De Surinaamse puntjes (krokant vanbuiten en luchtig vanbinnen) kun je het beste halen bij de buitenlandse supermarkt, bakker of op de markt. En een kleine tip van Jadis: omdat de kip extra lekker is als die geplukt wordt, raad ze je aan om handschoenen aan te doen. Dan verkleuren je nagels namelijk niet.
Lees ook: Recept: ovenpasta met romige Boursin saus
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron en Beeld: De smaken van Jadis
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.