Ingrediënten
  • 4 eetlepels boter
  • 1 middelgrote gele ui, gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne reepjes
  • 34 gram meel
  • 600 mL kippenbouillon
  • Koosjer zout
  • Zwarte peper
  • 1 grote broccoli, in kleine stukjes gesneden
  • 1 grote wortel, geraspt
  • 500 mL volle melk
  • 700 gram geraspte cheddar (+ meer voor garnering)
  • Stokbrood, om mee te serveren
Vivian
20 + 45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 eetlepels boter
  • 1 middelgrote gele ui, gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne reepjes
  • 34 gram meel
  • 600 mL kippenbouillon
  • Koosjer zout
  • Zwarte peper
  • 1 grote broccoli, in kleine stukjes gesneden
  • 1 grote wortel, geraspt
  • 500 mL volle melk
  • 700 gram geraspte cheddar (+ meer voor garnering)
  • Stokbrood, om mee te serveren

Heerlijk om een stokbroodje in te dippen

Nu de dagen kouder en korter worden, kunnen we ‘s avonds enorm genieten van een heerlijk soepje. Deze kazige soep met cheddar en broccoli valt dan ook enorm in de smaak. Serveer een baguette bij de broccolisoep en dippen maar!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo ga je te werk:

  • Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en selderij toe en kook tot ze zacht zijn, zo’n 5 minuten. Klop de bloem erdoor en laat 1 minuut koken. Voeg langzaam de kippenbouillon toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de broccoli en de wortelen door de pan. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat sudderen tot de groenten gaar zijn, zo’n 20 minuten.
  • Voeg langzaam de melk toe en breng aan de kook, roer vervolgens de cheddar erdoor.
  • Breng op smaak met peper en zout en maak de broccolisoep af met meer cheddar. Serveer met stokbrood.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Uienringen met bacon-roomkaasvulling

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish