Ooit benieuwd hoe de hemel zou smaken? Wij zijn overtuigd dat deze botercakerepen in de buurt komen!
In Nederland zijn we gek op alles wat met boter te maken heeft. Een dikke laag roomboter op brood. Check. Een roombotercake? Wij snijden een dik stuk af. Boterkoek? Dito! Aan dit rijtje kunnen we ook deze extra smeuïge botercake toevoegen. Geloof ons, deze lekkernij is de moeite waard.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een bakblik van ongeveer 22x33cm in met boter.
- Meng in een grote kom de cakemix, gesmolten boter, vanille-extract en ei. Druk het mengsel daarna in het bakblik.
- Maak in de andere kom de vulling klaar. Klop in een kom de roomkaas met de eieren los. Voeg de gesmolten boter, eieren, vanille-extract en suiker toe en klop tot een geheel. Voeg daarna beetje bij beetje de poedersuiker toe (of in een keer, maar pas op dat het niet alle kanten opstuift). Wil je een frissere boterkoekreep? Voeg dan ook wat rasp en sap van een citroen toe.
- Schenk het beslag daarna ook in de kom en plaats het bakblik in de oven. Bak 40 minuten. Laat daarna afkoelen en garneer met wat poedersuiker bovenop.
Lees ook: Recept: zelf gezouten roomboter maken
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron en beeld: Kookfans