Borrelen maar!
Of je het nu eet bij je diner, een soepje of bij de borrel: een (stok)broodje is altijd een goed idee. Maarre, waarom zou je niet voor een heus borrelbrood gaan bij de soep of ehh… wijn? Een borrelbrood uit de oven is perfect om te delen en ziet er ook nog eens lekker uit. Vul ‘m met kaas en kruiden, of geef je eigen variantie. We vertellen je hoe je zo’n borrelbrood maakt.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je het borrelbrood:
Knapperig van buiten en smeuïg van binnen: dat is hoe we een brood het liefst zien en proeven natuurlijk. Geloof ons, dit borrelbrood voldoet aan beiden eisen.
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Gebruik een broodmes om het brood in te snijden. Snij het (stok)brood in beide richtingen diagonaal, zodat er een ruitpatroon ontstaat. Zorg dat er steeds 1 centimeter tussen zit. Let op: snijd niet helemaal door de bodem heen.
- Je kunt ieder soort brood gebruiken bij dit recept. Of je nu een wit- of bruinbrood gebruikt, of juist een stokbrood, dat maakt niet uit. Zo kun je eindeloos variëren!
- Roer in een kleine kom de gesmolten boter, knoflook en peterselie door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat chilipoeder.
- Bestrijk het brood met het kruidenbotermengsel. Zorg ervoor dat het ook tussen het brood komt, dus in de gesneden inkepingen.
- Vul elk ruitje rijkelijk met geraspte kaas (kies de kaas die jij het lekkerst vindt).
- Wikkel het brood volledig in folie.
- Zet in de oven tot de kaas is gesmolten en het brood warm en geroosterd is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
- Laat 5 minuten afkoelen en serveer.
- Geniet ervan!
Lees ook: Uitpakken tijdens de feestdagen met deze aardappeltorentjes
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Culy | Beeld: iStock