Ingrediënten
  • 500 gram rundergehakt
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 sneetjes brood
  • 100 milliliter kippenbouillon
  • 1 ui
  • 1 appel
  • 125 gram abrikozen
  • 30 gram amandelen
  • 1 handje rozijnen
  • 150 milliliter melk
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 3 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gemalen koriander
Sara Bergsma
1 + 15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram rundergehakt
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 sneetjes brood
  • 100 milliliter kippenbouillon
  • 1 ui
  • 1 appel
  • 125 gram abrikozen
  • 30 gram amandelen
  • 1 handje rozijnen
  • 150 milliliter melk
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 3 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gemalen koriander

Zonder het gebruik van pakjes en zakjes!

Ben jij nog op zoek naar een lekker gerecht om vanavond te bereiden? Stop met zoeken! Met dit heerlijke recept kun je zelf heel gemakkelijk Zuid-Afrikaanse boboti maken. Wij vertellen je hoe je dat doet. 

Zo ga je te werk:

  • Verwarm eerst de oven voor op 180 graden. Hak wat ui en knoflook fijn en gooi ze in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg dan de kerrie, kurkuma, gemalen koriander en paprikapoeder toe.
  • Gooi dan het gehakt erbij en bak het bruin. Ondertussen kook je de sperziebonen tot ze lekker knapperig zijn, en giet je ze af.
  • Neem een grote kom en scheur het brood in stukken, week het vervolgens in bouillon. Snijd de abrikozen doormidden en de appel in stukjes, en doe ze met de gekookte sperziebonen, het broodmengsel, rozijnen, amandelen en kaneel in de pan bij het gehakt.
  • Proef of het gerecht nog wat peper en zout nodig heeft.
  • Schep alles in een grote ovenschaal en druk het goed aan. Klop de crème fraîche los met de eieren en melk en giet dit over de ovenschotel.
  • Dan zet je ‘m de oven in voor zo’n 45 minuutjes.
  • Serveer het met wat rijst en geniet ervan!

Lees ook: Zo bewaar je knoflook het best

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Leuke recepten | Beeld: Adobe Stock