Koolhydraatarm en net wat gezonder dan gewoon knoflookbrood
Knoflookbrood vinden we heerlijk als extraatje bij de soep of als voorgerecht. Dat het brood vaak vrij vet is en niet per se gezond is, nemen we helemaal voor lief. Wil je toch wat meer vitamines binnenkrijgen, maar niet inleveren op smaak? Dan moet je dit bloemkool-knoflookbrood een keer uitproberen! Genieten geblazen.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een cakevorm (22 cm) in.
- Doe de bloemkool in een middengrote kom en zet de kom 3 tot 4 minuten in de magnetron. Laat de bloemkool afkoelen en schep het in een schone theedoek. Knijp het overtollige vocht uit de bloemkool. Zet de bloemkoolrijst apart.
- Klop de eiwitten in een kom tot stijve pieken.
- Doe de amandelbloem, het bakpoeder en zout in een kom een roer door.
- Voeg de eierdooiers, knoflook, gesmolten boter, tijm, peterselie en de helft van de eiwitten toe. Roer tot alles goed is vermengd en voeg daarna de rest van de eiwitten toe en meng opnieuw goed.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de cakevorm en bak het bloemkool-knoflookbrood 50 minuten.
- Laat het brood afkoelen, snijd in plakken en serveer met parmezaanse kaas en extra peterselie.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Indiase Anda Bhurji
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Videostill