Het water loopt ons al in de mond!
In plaats van een blauwe bessen muffin, toveren we de welbekende muffin om in een blauwe bessen cake. Lekker luchtig, vol met blauwe bessen en met een knapperige bovenkant, heerlijk!
Bewaren
Deze cake met blauwe bessen is heerlijk voor de zomer, maar kun je ook prima in de winter maken met diepvries blauwe bessen. De cake is zo lekker, dat hij binnen een mum van tijd op is. Maar, mocht je de cake toch wat langer willen bewaren, dan kan ‘ie ongeveer 1 week afgedekt in de koelkast. Nog wat langer bewaren? Verpak ieder plakje dan met wat vershoudfolie en vries de plakken cake in.
Zo maak je hem:
- Meng in een middelgrote kom de bloem, het bakpoeder, de baking soda en het zout door elkaar. Zet dit even apart.
- Klop in een grote kom de gesmolten boter en suiker tot ze goed gemengd zijn.
- Voeg een ei toe en klop weer tot het goed gecombineerd is en lichter van kleur is geworden. Herhaal dit met de volgende twee eieren, één voor één.
- De Griekse yoghurt en het vanille extract voeg je vervolgens ook toe aan dit mengsel. Klopt het het geheel glad is en voeg daarna ook de slagroom toe. Klop het mengsel weer op.
- Voeg de droge ingrediënten toe en mix tot het laatste beetje bloem is opgenomen.
- Meng de blauwe bessen met de maïzena – zorg ervoor dat iedere blauwe bes een laagje maïzena heeft, dit zorgt er namelijk voor dat de bessen niet naar de bodem van de cake zakken – en meng door het beslag. Meng niet te veel, want anders kleurt het beslag bij bevroren blauwe bessen blauw.
- Verwarm de oven voor op 180 C en vet een springvorm met een beetje boter in.
- Stort het beslag in de springvorm en bestrooi met nog een paar blauwe bessen en 1-2 eetlepels kirstalsuiker. Dit zorgt voor een knapperige, muffinachtige bovenkant.
- Bak de cake in 45 minuten goudbruin en gaar. Tip; om te controleren of de cake gaar is, kun je met een schone satéprikker in de cake prikken. Komt de satéprikker er droog uit? Dan is de cake gaar. Is dat satéprikker niet schoon? Dan moet de cake nog even wat langer.
- Haal uit de oven en laat minstens een half uur tot een uur afkoelen voordat je de springvorm eraf haalt.
- Serveer de cake met een beetje poedersuiker, een dot slagroom of een bolletje vanille ijs.
- Geniet ervan!
Lees ook: zomerse cake met rabarber en ricotta
Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Baran Bakery | Beeld: Adobe Stock