Buon appetito!
De Italiaanse keuken: wie is daar nou geen fan van? De redactie van Kookfans in ieder geval wel. En precies daarom delen wij vandaag weer een té lekker Italiaans recept met onze lezers: beef reepjes met rucola. Jammie!
Zo maak je de overheerlijke Italiaanse beef reepjes met rucola
- Allereerst verhit je vier eetlepels olie in een grote koekenpan.
- Pak dan de paddenstoelen, knoflook en rozemarijn en voeg deze toe aan de koekenpan.
- Vervolgens bak je deze op een hoog vuur.
- Voeg ook wat zout en peper toe.
- Wanneer de paddenstoelen lichtbruin zijn, schep je ze uit de koekenpan.
- Leg ze in een schaal en houdt ze warm in de oven.
- Gooi vervolgens de rozemarijn en knoflook weg en maak de koekenpan schoon met een keukenrolpapier.
- Dan pak je de reepjes beef en kruid deze met peper en zout.
- Verhit de reepjes dan in wat nieuwe olie in dezelfde koekenpan op een hoog vuur.
- Let wel op: bak de reepjes pas wanneer de olie goed heet is.
- Wanneer de olie heet genoeg is, bak je de reepjes 1 à 2 minuten, en schep ze in de tussentijd om.
- Wanneer ze helemaal klaar zijn schep je de beef reepjes in een warme serveerschaal.
- Vervolgens strooi je de paddenstoelen en de rucola over de reepjes heen.
- Daarna besprenkel je het geheel met wat Italiaanse balsamicoazijn en een scheutje olijfolie.
- Serveer het meteen op tafel.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Aspergetijd: zó herken je de beste asperges in de supermarkt
Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Favor Flav | Beeld: Pexels