Ingrediënten
  • Voor de Salsa Verde:
  • 15 gram verse peterselie
  • 5 gram verse basilicum
  • 60 milliliter extra vergine olijfolie
  • 2 theelepels kappertjes
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 2 ansjovis filets
  • 1 teen knoflook
  • Zout naar smaak
  • Voor de schaslicks:
  • 1 pakje verse gnocchi
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 2 rode uitjes, in grove blokjes
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Redactie Kookfans
10 + 20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • Voor de Salsa Verde:
  • 15 gram verse peterselie
  • 5 gram verse basilicum
  • 60 milliliter extra vergine olijfolie
  • 2 theelepels kappertjes
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 2 ansjovis filets
  • 1 teen knoflook
  • Zout naar smaak
  • Voor de schaslicks:
  • 1 pakje verse gnocchi
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 2 rode uitjes, in grove blokjes
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Deze gnocchi-snacks zijn een smakelijke afwisseling op de barbecue!

Met de hoge temperaturen en een lekker zonnetje op je gezicht, hoort barbecueën er helemaal bij. Ben je nog bezig met de voorbereidingen op je volgende BBQ? Dan mogen deze heerlijke gnocchi-schaslicks niet ontbreken!

Zo maak je de BBQ-schaslicks met gnocchi:

Begin met het maken van de salsa:.

  • Doe de peterselie, basilicum, olijfolie, kappertjes, citroensap, ansjovis en knoflook in een keukenmachine of blender tot het één glad geheel is.
  • Breng het geheel op smaak met zout en zet het in de koeling tot je barbecue begint.

Hierna is het tijd voor de schaslicks.

  • Zet een kom of pan met water klaar, en doe hier de prikkers in voor de schaslicks. Laat ze minstens 10 minuten inweken, om te voorkomen dat ze verschroeien op de barbecue.
  • Verhit de grill 3 minuten lang voor op medium-hoog vuur.
  • Doe de gnocchi, tomaten, ui, en olijfolie in een kom en mix goed door elkaar tot alles bedekt is met een laagje olie.
  • Breng op smaak met peper en zout, en rijg vervolgens afwisselend stukjes gnocchi, tomaatjes en ui aan de prikkers.
  • Leg de schaslicks op de grill tot de tomaatjes een beetje week zijn geworden en de gnocchi mooi gebruind is. Dit duurt zo’n 7 à 8 minuten.
  • Leg de gegrilde schaslicks op een bordje en sprenkel er wat salsa overheen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Eten verbrand op de barbecue? Hierom moet je dat niet opeten

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Delish | Beeld: Unsplash, Evan Wise