Deze smaakvolle, kazige quesadilla móét je proberen
Kip, BBQ-saus en een dubbele dosis kaas: wat wil je nog meer? Deze BBQ-kip quesadilla is het gerecht van je dromen. Het kazige van de quesadilla gaat perfect samen met de rokerige, volle smaak van de BBQ-kip. Lekker als uitgebreide lunch of als avondeten.
Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Leg de kipfilet in een grote koekenpan en breng beide kanten op smaak met zout en peper.
- Kook 15-18 minuten. Draai halverwege om en voeg de uien toe wanneer je de kipfilet omdraait. De kooktijd hangt af van de dikte van de kipfilet.
- Haal de kip uit de pan en blijf de uien roeren.
- Snipper de kip terwijl de uien koken.
- Leg de geraspte kip terug in de pan met de uien. Voeg de BBQ-saus toe en roer. Haal de BBQ-kip uit de pan en zet opzij.
- Leg een tortilla in de pan en leg op één helft van de tortilla een laag Monterey Jack en cheddar.
- Leg ook de BBQ-kip en de uien op die helft en bedek met de rest van de kaas. Vouw de tortilla dubbel en kook 6 minuten, draai halverwege om.
- Serveer met extra BBQ-saus en garneer met verse peterselie.
- Geniet ervan!
Ook lekker: Recept: romige Libanese knoflooksaus met 30 tenen knoflook
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty