Deze banoffeetaart is heel makkelijk om te maken
Ben jij een echte zoetekauw en houd je wel van een gebakje? Dan moet je deze banoffeetaart eens proberen. Banoffee is banaan + toffee. Mierzoet door de banaan en gecondenseerde melk, maar oh zo lekker. De taart is niet moeilijk om te maken, maar de voorbereiding kost wat tijd omdat je de karamel zelf moet maken.
Banaan en karamel is een gouden combinatie.
Zo maak je de banoffeetaart:
- Begin met het maken van de karamel, dit kun je het beste een dag van te voren doen. Verwijder het papier van het blik gecondenseerde melk en zet het blik in een steelpannetje. Vul de pan met water, zodat het blik onder staat, en breng aan de kook. Doe het vuur zodra het water kook omlaag en laat de het ongeopende blik gecondenseerde melk 2,5 uur koken. Vul de pan regelmatig bij met kokend water om het waterpeil hoog te houden. Haal na 2,5 uur het blik voorzichtig uit het water en zet het een paar uur in de koelkast om af te koelen. Open het blik nooit wanneer het nog warm is! De warme karamel kan dan exploderen.
- Verhit de oven voor op 180 °C.
- Vet een springvorm met 23 centimeter doorsnede in en bekleed de bodem eventueel met een stuk bakpapier.
- Maal de mariabiscuitjes in een foodprocessor of doe ze in een grote plastic zak en breek ze met een deegroller.
- Meng de kruimels met de boter en fijngehakte chocolade en stort dit op de bodem van de springvorm. Spreid het mengsel uit over de bodem en de randen en druk aan met je handen of de bolle kant van een lepel.
- Zet de bodem 8 minuten in de oven en laat dan afkoelen.
- Snijd de bananen in schijfjes en leg ze op de afgekoelde bodem. Giet dan de afgekoelde gecondenseerde melk erover. Zet in de koelkast.
- Klop de slagroom tot stijve pieken. Voeg suiker toe naar smaak.
- Smeer de slagroom over de taart en zet het geheel nog een paar uur in de koelkast om op te stijven.
- Rasp wat chocola over de taart voordat je hem serveert.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Appeltaart met Baileys, kaneel en karamel
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: Videostill