Ingrediënten
  • Voor de bananenbrood muffins:
  • 2 rijpe bananen
  • 125 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 110 gram lichtbruine suiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 115 gram zachte boter
  • 60 gram zure room
  • Halve theelepel bakpoeder
  • Halve theelepel zout
  • Voor de roomkaasvulling:
  • 1 ei
  • 115 gram zachte roomkaas
  • 50 gram kristalsuiker
  • 3 eetlepels bloem
Dorien Ypma
15 + 25 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • Voor de bananenbrood muffins:
  • 2 rijpe bananen
  • 125 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 110 gram lichtbruine suiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 115 gram zachte boter
  • 60 gram zure room
  • Halve theelepel bakpoeder
  • Halve theelepel zout
  • Voor de roomkaasvulling:
  • 1 ei
  • 115 gram zachte roomkaas
  • 50 gram kristalsuiker
  • 3 eetlepels bloem

Verrassend lekker!

Vers gebakken muffins die een heerlijke geur verspreiden door de keuken geven een warm en knus gevoel tijdens de koude dagen. Een ontbijtje met deze muffins van bananenbrood gevuld met roomkaas is dan ook een perfecte manier om je dag mee te beginnen, als tussendoortje bij een kop warme chocolademelk of als gezonde snack! Vers en warm uit de oven, niets is lekkerder dan dat.

Zo maak je bananenbrood muffins gevuld met roomkaas

Bananenbrood

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng in een grote kom de boter, ei, suiker, vanille en zure room tot een glad mengsel.
  • Voeg de bananen toe en pureer samen met het mengsel.
  • Voeg vervolgens de bakpoeder, bloem en het zout toe en roer lichtjes door elkaar.
  • Zet de kom even opzij.

Roomkaasvulling

  • Meng in een kom de roomkaas, ei, suiker en het bloem tot een glad mengsel.

Muffins van bananenbrood met roomkaasvulling

  • Schep een laagje bananenbrood beslag in ingevette of papieren muffinvormpjes.
  • Verdeel vervolgens de roomkaasvulling over het bananenbrood beslag.
  • Schep daarna weer een laagje bananenbrood beslag over de roomkaas om het af te maken.
  • Bak de muffins gedurende 20 tot 25 minuten in de oven. Om te checken of de muffins gaar zijn, kun je een cocktailprikker in het midden van de muffin prikken. Komt de prikker schoon uit de muffin? Dan is-ie klaar om op te eten. Wanneer er nog een beetje beslag aan de prikker zit, dan moeten de muffins nog een paar minuten de oven in.
  • Laat de muffins even afkoelen voor het serveren.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Ontbijtrecept: pannenkoekmuffins met fruit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock