Lekker bij de koffie of als tussendoortje
Met z’n lage hoeveelheid calorieën, maar o zo lekkere smaak en gemakkelijke bereidingswijze is een bananenbrood onze ‘bakfavoriet’. Want die veel te rijpe bananen ging je anders toch niet meer opeten, toch? Vandaag maken we een bananenbrood voor de echte zoetekauwen onder ons, namelijk met chocolade druppels. Kies voor een pure variant, anders wordt het wel een hele zoete hap. Eet smakelijk!
Tip: snijd het bananenbrood in plakjes en vries de plakken in. Handig voor onderweg!
Zo maak je ‘m:
- Verwarm de oven voor op 175 °C en bedek een cakevorm met bakpapier.
- Prak de bananen met een vork.
- Doe in een andere kom de bloem, bakpoeder en het zout. Meng deze droge ingrediënten met elkaar.
- Smelt de boter in een kom. Voeg hier vervolgens de suiker, een heel ei, de zure room, het vanille-extract en één eigeel aan toe. Roer alles goed tot een glad geheel. Voeg vervolgens de geprakte bananen toe en roer goed door.
- Voeg beetje bij beetje het droge mengsel toe. Probeer het mengsel voorzichtig om te scheppen en niet te ‘overmixen’. Voorkom dat het mengsel slap wordt.
- Voeg de gehakte walnoten en chocolade druppels toe en roer voorzichtig door. Giet het mengsel in de cakevorm en verdeel nog wat restjes walnoot en chocolade druppels op de bovenkant.
- Bak het bananenbrood voor ± 60 minuten. Prik met een satéprikker in het bananenbrood om te checken of er niks blijft plakken. Is-ie klaar? Laat het bananenbrood voor 10 minuten in de cakevorm. Vervolgens laat je ‘m volledig afkoelen buiten de vorm.
Lees ook: Zo maak je heel makkelijk een bananenbroodje in 90 seconden!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Unsplash