Christel
60 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 170 gram bloem
  • Snufje bakpoeder
  • Snufje baksoda
  • 130 gram kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 rijpe, middelgrote bananen
  • 75 gram zachte, ongezouten roomboter
  • 2 eieren, op kamertemperatuur

Heerlijk met een bolletje ijs en karamelsaus

Voor bananenbrood zijn wij altijd wel te porren. De ene keer eten we een variant zonder suiker en de andere keer eten we er eentje die geen eieren bevat. Dit keer waagden we ons aan een zoet bananenbrood en serveerden we dit met ijs en een karamelsaus.

Het is een fluitje van een cent om te maken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je het bananenbrood?

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een cakevorm in.
  • Doe de bloem, bakpoeder, baksoda, kristalsuiker, zout en kaneel in een kom en roer door.
  • Doe de bananen in een andere kom en prak met een vork fijn.
  • Voeg de zachte boter en de eieren toe aan de geprakte bananen en roer goed door.
  • Roer het bananenmengsel bij de bloem en meng tot een geheel.
  • Schenk het beslag in de cakevorm.
  • Zet de cakevorm in de oven en bak 40 minuten en test met een tandenstoker of de cake gaar is. Komt de tandenstoker schoon uit de cake? Dan is-ie klaar. Zo niet? Bak de cake dan nog ongeveer 10 minuten.
  • Laat het bananenbrood volledig afkoelen en serveer met een bolletje vanille-ijs en karamelsaus.

Lees ook: Zo maak je kleine gebakken cheesecakes in de Airfryer

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cooking With Mia | Beeld: videostill