Ingrediënten
  • 1 rol bladerdeeg (ongeveer 40 bij 24 centimeter)
  • 6 tot 8 witte asperges (geschild) -> bewaar de schillen
  • 100 milliliter melk (om de aspergeschillen in te laten weken)
  • 75 gram bloem
  • 50 gram ei
  • 50 gram boter
  • 150 milliliter melk
  • 100 gram geraspte kaas
  • Zout en peper
  • Fijngehakte peterselie (optioneel)
Jasmijn
45 min.
3-4 pers.
Ingrediënten
  • 1 rol bladerdeeg (ongeveer 40 bij 24 centimeter)
  • 6 tot 8 witte asperges (geschild) -> bewaar de schillen
  • 100 milliliter melk (om de aspergeschillen in te laten weken)
  • 75 gram bloem
  • 50 gram ei
  • 50 gram boter
  • 150 milliliter melk
  • 100 gram geraspte kaas
  • Zout en peper
  • Fijngehakte peterselie (optioneel)

Een simpel en smakelijk recept, perfect voor het aspergeseizoen

We bevinden ons weer in het aspergeseizoen. Laat het maar aan Robèrt van Beckhoven over om daar iets lekkers bij te verzinnen! Hij heeft een recept voor aspergebroodjes bedacht, met bladerdeeg en bechamelsaus. Je hebt er geen ingewikkelde ingrediënten voor nodig en het is makkelijk te maken. Smullen geblazen!

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Extraatjes

Asperges zijn op zichzelf al enorm lekker, maar volgens Robèrt kon er nog wel een extraatje bij. Daarom heeft hij bladerdeeg aan zijn recept toegevoegd, waar de asperges op worden gelegd. Je kunt dat bladerdeeg zelf maken, maar voor dit recept wordt het simpel gehouden en wordt dus supermarktbladerdeeg gebruikt. Het zorgt hoe dan ook voor een heerlijk hapje en smaakt zeker naar meer!

Zo maak je de saus

  • Schil de asperges en wikkel ze in een vochtige (thee)doek.
  • Leg de asperges apart en doe de schillen in een kom met 100 milliliter melk.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pak een steelpannetje en giet daar 150 milliliter melk in. Breng dat aan de kook en voeg de boter toe.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de bloem toe.
  • Roer het mengsel goed door met een spatel, totdat alle klontjes zijn verdwenen.
  • Zet de pan terug op het vuur en roer het mengsel een minuut goed door.
  • Haal de pan weer van het vuur en voeg het ei, de peper en het zout toe.
  • Verwijder de aspergeschillen uit de kom met melk (met een zeef).
  • Voeg de melk toe aan het mengsel in de pan.
  • Voeg de geraspte kaas en de peterselie toe aan het mengsel en roer alles goed door.

Zo maak je de aspergebroodjes

  • Rol het bladerdeeg uit en leg het op een rooster. Prik er met een vork een paar gaatjes in.
  • Giet de saus die je hebt gemaakt over het bladerdeeg en leg de asperges erop.
  • Bak de aspergesbroodjes gedurende 30 graden in de oven en laat ze vervolgens goed afkoelen.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Kookfans geeft antwoord: dit is het verschil tussen witte en groene asperges

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: MAX Vandaag, Robèrt van Beckhoven | Beeld: Unsplash, Christina Siracusa