Ingrediënten
  • APPELTAART
  • 254 gram bloem
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/4 theelepel zout
  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram lichtbruine suiker
  • 227 gram ongezouten boter
  • 236 gram water
  • 230 milliliter karnemelk
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 gam appels, geschild en in stukjes
  • GLAZUUR
  • 113 gram ongezouten boter
  • 60 milliliter melk
  • 375 gram poedersuiker, gezeefd
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 80 gram karamelsaus
  • Snuf zeezout
Rowan Hattu
20 + 25 min.
6 - 12 pers.
Ingrediënten
  • APPELTAART
  • 254 gram bloem
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/4 theelepel zout
  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram lichtbruine suiker
  • 227 gram ongezouten boter
  • 236 gram water
  • 230 milliliter karnemelk
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 200 gam appels, geschild en in stukjes
  • GLAZUUR
  • 113 gram ongezouten boter
  • 60 milliliter melk
  • 375 gram poedersuiker, gezeefd
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 80 gram karamelsaus
  • Snuf zeezout

Heerlijk!

De appeltaart kennen we in veel verschillende varianten: oma’s appeltaart, appelkruimel, appelvlaai en nog veel meer. Vandaag voegen we daar nog een nieuwe favoriet aan toe: de appeltaart met zoute karamel. Een heerlijke appeltaart, met een zoute bite van karamel. Een taart waar je met liefde twee puntjes van opeet!

Zo maak je de appeltaart met zoute karamel

  • Verwarm als eerst de oven voor tot 200 graden.
  • Vet dan een grote ovenschaal (ongeveer 25 x 38 centimeter) in met boter.
  • Pak dan een grote mengkom en doe daar bloem, kaneel, baking soda, zout, kristalsuiker en lichtbruine suiker in. Zet deze kom apart.
  • Verwarm vervolgens een steelpan op een medium vuur.
  • Verwarm daar dan de boter en het water in totdat de boter begint te smelten. Zodra dat gebeurt, haal je het pannetje onmiddellijk van het vuur af.
  • Roer dan meteen de boter door de inhoud van de mengkom heen met een spatel. Laat dit een paar minuten afkoelen.
  • Vervolgens voeg je de karnemelk, eieren en vanille toe aan de mengkom.
  • Om het deegmengsel écht af te maken, voeg je er nog een paar stukjes appel doorheen.
  • Dan stort je het deeg uit in de beboterde ovenschaal en strijk dit netjes uit met een spatel.
  • Bakken maar! Bak het deegmengsel voor twintig minuten in de voorverwarmde oven.
  • Om te kijken of je deeg gaar is, prik je er met een prikker in. Als er nog deeg aan hangt, weet je dat je deegmengsel nog wat langer de oven in moet.
  • Is je cake eindelijk gaar? Dan is het tijd om het twintig minuten af te laten koelen.

Zo maak je het glazuur

  • Voor het glazuur moet je boter en melk in een steelpannetje doen en dit lichtjes verwarmen totdat de boter is gesmolten.
  • Als het gesmolten is, doe je er wat poedersuiker doorheen totdat alles goed met elkaar is gemengd.
  • Voeg er daarna vanille en karamelsaus aan toe totdat alles goed met elkaar gecombineerd is.
  • Als je merkt dat je glazuur nog een beetje te dun is, is het verstandig om er nog wat meer poedersuiker doorheen te doen.
  • Proef vervolgens of het naar je smaak is. Zo niet, dan doe je er nog een snuf zeezout bij.
  • Tijd om te decoreren! Bestrooi het glazuur over je cake heen en spreid dit gelijkmatig uit.
  • Laat dit vijftien minuten stollen en snij dan je taart aan.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Famke Louise hint op deelname Heel Holland Bakt

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Beautify | Beeld: Pexels