Rowan Hattu
15 min.
1 - 10 pers.
Ingrediënten
  • 1 kilo appels
  • 100 milliliter water
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 snuf kaneel

Jammie!

Ben jij ook zo’n groot fan van appelmoes? Goed nieuws! Door dít recept hoef jij nooit meer naar de winkel voor jouw favoriete appelmoes, maar maak jij het gewoon lekker thuis. Enne, heel eerlijk: iedereen houdt toch van zelfgemaakte appelmoes?

Zo maak je de allerlekkerste appelmoes

  • Allereerst schil je alle appels.
  • Daarna verwijder je alle klokhuizen uit de binnenkant van de appels.
  • Pak dan een grote pan en vul deze met water.
  • Doe hier de appels in.
  • Voeg aan het water dan ook de kaneel, citroensap, suiker en kaneel toe.
  • Vervolgens zet je de pan op een middelhoog vuurtje aan de kook.
  • Laat dit geheel vijftien tot twintig minuten doorpruttelen.
  • Let wel op dat je af en toe even door de pan heen roert!
  • Ga zo door totdat de appels helemaal zacht zijn.
  • Haal daarna de appels van het vuur en laat het geheel eventjes afkoelen.
  • Vervolgens pureer je de appels tot een gladde moes.
  • Voor het pureren kan je verschillende tools gebruiken, denk aan: een staafmixer, blender of aardappelstamper.
  • Proef het geheel daarna even.
  • Vind je het dan toch nog te zuur? Voeg er dan wat extra suiker aan toe.
  • Is de moes te zoet? Voeg er dan nog wat extra citroensap aan toe.
  • Serveer de appelmoes dan warm óf koud.
  • Goed om te weten: de appelmoes is drie tot vijf dagen houdbaar.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: koolhydraatarm brood zonder te kneden

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock