Ben jij ook zo dol op sangria?
Als het buiten tropisch warm is, zijn de sangria’s bij ons niet aan te slepen. Zo maakten we onlangs al een sangria met perzik en maakten we een sangria blanca. We voegen daar nog een heerlijke cocktail aan toe: sangria met aardbeien en kiwi!
Krijg je ook meteen je portie fruit binnen!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Hoe maak je de aardbeien-kiwisangria?
- Doe de helft van de aardbeien, de suiker en het water in een sauspan en verhit dit op een middelhoog vuur om de siroop te maken. Breng aan de kook en laat zo’n 10 minuten sudderen of tot de aardbeien uit elkaar vallen. Laat koelen en giet het mengsel daarna door een zeef.
- Druk de aardbeien in de zeef aan met een lepel, zodat je zoveel mogelijk siroop kunt gebruiken. Zet de siroop in de koelkast.
- Doe de overgebleven aardbeien en kiwi’s in een grote kan en voeg de rum, witte wijn, aardbeiensiroop en het sap van de sinaasappels toe. Roer alles goed door elkaar en zet de kan minstens vier uur in de koelkast.
- Schenk driekwart van de cava bij de sangria, zodra je deze wilt serveren. Schenk de sangria in de glazen en verdeel daar vervolgens de overgebleven cava over. Zo blijft het drankje bubbelen als je het aan je gasten geeft.
Ook lekker: Limoncello-prosecco met munt
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Buzzfeed | Beeld: Videostill Tasty