Sabine

Echt een gevalletje: moet je eens proberen!

Houd je van nuggets en van experimenteren in de keuken? Dan hebben we hier een recept voor je waar je wellicht erg blij van wordt. Deze nuggets bevatten een ingrediënt waar je in eerste instantie wellicht niet aan dacht, namelijk: kikkererwten! De erwt is superveelzijdig en ook nog eens smakelijk. De kikkererwten nuggets doen ook echt niet onder aan het origineel.

Dit heb je nodig voor 4 porties:

  • 75 gram paneermeel
  • 45 gram havermout
  • 400 gram kikkererwten (niet uit laten lekken)
  • snufje zout
  • theelepel knoflookpoeder
  • theelepel uienpoeder

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Verspreid het paneermeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Toast dit tot het goudbruin is gekleurd. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Doe het meel daarna in een kom en laat het afkoelen.
  • Doe de havermout in een keukenmachine en zet deze aan tot het havermout in meel is veranderd. Haal het meel eruit en zet apart.
  • Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op! Bewaar van het vocht ongeveer 60 milliliter. Doe de kikkererwten in de keukenmachine samen met het zout, knoflook, uienpoeder en blend tot de ingrediënten fijn zijn.
  • Doe het opgevangen kikkererwtenvocht in een kom en klop dit luchtig tot een merengue-achtige substantie ontstaat. Voeg daarna het havermoutmeel toe en zet de keukenmachine aan. Voeg hierna het kikkererwtenmengsel toe en laat de keukenmachine opnieuw draaien tot de ingrediënten zijn vermengd.
  • Verdeel daarna het kikkererwtenmengsel in 12 gelijke porties. Vorm dit daarna tot nuggets. Dip de nuggets daarna een voor een in het paneelmengsel en zorg dat beide kanten zijn bedekt met het paneermeel. Doe dit met alle nuggets.
  • Plaats de nuggets op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de de kikkererwtennuggets in 15 – 20 minuten gaar. Serveer met een lekkere saus.

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill YouTube Anyone can cook with me