Heerlijk ouderwetse rabarbercompote!
Rabarbercompote is supergezond en hartstikke lekker om te verwerken in gerechten. Ook bevat het veel vitamines en mineralen waaronder magnesium, kalium, calcium, B-vitamines en vitamine C en K. Daarnaast zitten er ook nog eens veel vezels in; jammer dus dat deze groente een beetje in de vergetelheid is geraakt. Om de groente weer een beetje populairder te maken delen we daarom een recept voor heerlijk ouderwetse rabarbercompote met je!
Zo bereid je het:
- Maak de rabarber schoon door de groene bladeren te verwijderen, de stengels af te spoelen en een stukje van de onderkant af te snijden. Snijd vervolgens de stengels in stukjes; hier ga je mee werken.
- Breng in een pan het water aan de kook en voeg dan de rabarber toe. Laat vijf minuten zachtjes pruttelen en voeg halverwege de suiker en het kaneel toe.
- Roer onder het koken goed in de pan zodat de rabarber uit elkaar valt in het water.
- Draai het vuur laag en laat nog een paar minuten indikken.
- Tip: gebruik de compote in een taart, bij een toetje of op een pannenkoek. Roer ook eens een eetlepel door de yoghurt!
Eet smakelijk!
Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Leuke Recepten | Beeld: Kookfans©