Lekker om vanavond te maken!
We zijn dol op quiches. Je kunt ze op zoveel verschillende manieren maken en het kost je bijna geen werk om te maken; de oven doet immers het grootste gedeelte van het werk. Ben je nog op zoek naar een nieuw quicherecept? Dan is deze quiche zeker het proberen waard!
Wat heb je nodig?
- 5 plakjes hartige taartdeeg (Koopmans)
- 1 eetlepel Dijonmosterd
- 6 grote eieren
- 120 milliliter slagroom
- 100 gram gerookte zalm, in stukjes gesneden
- 100 gram (groene) asperges, in kleine stukjes gesneden
- 110 gram roomkaas
- 1 eetlepel verse bieslook, fijngesneden
- 1 eetlepel verse dille, fijngesneden
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Verdeel de plakjes hartige taartdeeg over een quichevorm en druk de plakjes goed tegen elkaar aan.
- Smeer de Dijonmosterd over de bodem.
- Verdeel de zalm en de asperges over de bodem. Zorg ervoor dat de asperges echt in kleine stukjes zijn gesneden, omdat ze moeten koken in de oven.
- Verdeel daarna de bieslook over de zalm.
- Klop de roomkaas los met de slagroom en voeg daarna de eieren toe en mix dit tot een geheel.
- Schenk het eiermengsel in de quiche.
- Sprenkel nog wat verse dille over de quiche en zet ‘m daarna in de oven.
- Bak de quiche 30 minuten. Serveer warm of koud.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Met dit onverwachte ingrediënt maak je je tosti nóg lekkerder
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: The Domestic Geek | Beeld: videostill YouTube