Zo maak je de aspergequiche met zalm:
- Verwarm de oven voor op 180°C Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg of hartige taartdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet de vorm in de koelkast terwijl je de vulling bereidt.
- Smelt wat boter of margarine in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui en het venkelzaad toe. Bak totdat de ui zacht en glazig is, ongeveer 5 minuten.
- Breng ondertussen een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de witte asperges toe en kook ze gedurende 5-7 minuten, tot ze net gaar zijn maar nog steeds knapperig. Je kunt uiteraard ook een aspergepan gebruiken. Giet de asperges af en laat ze afkoelen. Meng daarna met de ui en venkelzaad.
- Verdeel de gerookte zalm over de bodem van de quichevorm. Voeg het asperge-ui mengsel toe en verdeel het gelijkmatig.
- Klop in een kom de eieren los en meng met de slagroom. Voeg de gesneden dille, citroenrasp, geraspte kaas, en een snufje peper en zout toe. Roer goed door, en giet het eimengsel gelijkmatig over de vulling in de quichevorm.
- Zet de quiche in de voorverwarmde oven en bak gedurende 30-40 minuten, of totdat de vulling is gestold en de bovenkant goudbruin is. Haal de quiche dan uit de oven en laat deze een paar minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Eenpansgerecht met 5 ingrediënten: romige pasta met Italiaanse kip
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Beeld: Adobe Stock