Een quiche Lorraine maken is zo simpel!
Niets is zo lekker als uitgebreid lunchen met Pasen. Met de hele familie aan tafel en genieten van verschillende gerechten; heerlijk! Met deze quiche Lorraine op de paastafel zit je sowieso wel goed. Ook handig: je kunt hem een paar dagen van tevoren maken!
Dit heb je nodig:
- 25 gram koude boter
- 250 gram tarwebloem
- 5 middelgrote eieren
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel ijskoud water
- 200 gram gerookt ontbijtspek (stuk)
- ½ theelepel traditionele olijfolie
- 150 milliliter halfvolle melk
- 250 gram crème fraîche
- 120 gram geraspte Franse gruyère kaas 47+
- 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
- quichevorm (Ø 26 cm)
- deegroller
Zo maak je het:
- Snijd de boter in blokjes en meng dit met de bloem in een kom. Kneed samen met 1 ei, zout en water tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat een uurtje rusten in de koelkast.
- Vet ondertussen de quichevorm in met boter en bestuif met bloem. Bestuif een oppervlak met bloem en rol hierop het deeg uit tot een lap met een doorsnede van ongeveer 30 centimeter.
- Bekleed de vorm met het deeg en druk dit goed aan. Snijd het overtollige deeg bij de randen af. Prik gaatjes in de bodem.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het spek in blokjes en bak dit uit in een koekenpan met een dikke bodem.
- Meng de rest eieren, de melk, de crème fraîche en de kaas in een kom en breng het mengsel op smaak met zout en een beetje peper.
- Verdeel de uitgebakken spekjes over de bodem van de taartvorm en schenk het mengsel eroverheen. Zet 40 minuten in de oven.
Lees ook: Zo maakt chefkok Gordon Ramsay zijn overheerlijke bolognesesaus
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Albert Heijn | Beeld: Quiche lorraine door G Allais onder de licentie CC BY 2.0