Ingrediënten
  • doosje bladerdeegplakjes uit de diepvries
  • 2 eetlepels gezouten boter
  • 200 gram lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden
  • 250 gram groene asperges, in stukjes gesneden
  • Snufje zout en peper
  • 240 milliliter slagroom
  • 8 grote eieren
  • 2 eetlepels bieslook
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 120 gram feta
redacteur
270 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • doosje bladerdeegplakjes uit de diepvries
  • 2 eetlepels gezouten boter
  • 200 gram lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden
  • 250 gram groene asperges, in stukjes gesneden
  • Snufje zout en peper
  • 240 milliliter slagroom
  • 8 grote eieren
  • 2 eetlepels bieslook
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 120 gram feta

Van deze quiche wil je wel een tweede puntje

Wij van de Kookfans-redactie zijn altijd op zoek naar lekkere vegetarische recepten. Gewoon, voor die dagen dat we even geen vlees willen eten. Deze vegetarische quiche met groene asperges, lente-ui en feta viel bij ons erg in de smaak. Wij misten het vlees dan ook geen seconde. Wedden dat dat voor jou ook geldt? 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 220 ºC. Bekleed de bodem en randen van een ronde springvorm met de plakjes bladerdeeg. Leg op het bladerdeeg een vel bakpapier en vul de vorm vervolgens met droge bonen, rijst of gewichtjes.
  • Bak de taartvorm 14 minuten in de oven. Haal de taartvorm uit de oven en verwijder de gewichtjes of bonen en het bakpapier. Bak de taartvorm opnieuw in de oven voor 10 tot 12 minuten.
  • Haal de vorm uit de oven en laat het minimaal 15 minuten afkoelen. Verlaag de temperatuur van de oven naar 175 ºC.
  • Terwijl de quichevorm in de oven staat, kun je de vulling maken. Smelt hiervoor de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de lente-uitjes toe en bak deze zacht en lichtbruin in circa 10 minuten. Voeg de groene asperges toe en breng op smaak met zout en peper. Neem de koekenpan vervolgens van het vuur en laat 5 minuten afkoelen.
  • Neem een kom en meng hierin de slagroom, eieren, bieslook, peterselie, nootmuskaat, peper en het zout.
  • Verdeel de helft van het uien-aspergemengsel over de quichebodem. Verkruimel er 40 gram feta overheen. Giet hierover de helft van het roommengsel. Herhaal deze stappen nogmaals (3 lagen) en eindig met een laag feta (40 gram).
  • Bak de quiche 1 uur in de oven. Laat de quiche vervolgens minimaal 20 minuten afkoelen.
  • Snijd de quiche in stukken en serveer. Geniet ervan!

Lees ook: Recept: makkelijke zalm en broccoli quiche

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: My Recipes | Beeld: Videostill