Supersimpel en een feest op iedere eettafel!
Tosti’s zijn een van onze favoriete lunchgerechten. Laat de Mexicaanse quesadilla nou net de Nederlandse tosti uit Mexico zijn! Letterlijk betekent dit het heerlijke Mexicaanse lunchgerecht ‘kaasdingetje’. Meestal worden quesadilla’s gemaakt van maïs- of bloemtortilla’s in combinatie met pittige tomatensalsa’s, guacamole en kaas, heel veel kaas.
Deze pizza hawaii variant van de Mexicaanse quasadilla willen we elke week wel maken.
- Verhit een grillpan of een contactgrill op een middelhoge temperatuur.
- Leg 4 tortilla wraps op een platte ondergrond. Smeer elke wrap in met 3 eetlepels van de saus naar keuze.
- Verdeel nu de plakken ham, ananas, rode ui (gesnipperd of in ringen), koriander (gesneden) en geraspte mozzarella op de wrap. Leg vervolgens op elke 4 belegde wraps nog en tortilla wrap.
- Vet de grillpan of contactgrill licht in met wat olie of boter.
- Leg om de beurt een quesadilla op de grill en bak een zijde ± 3 tot 5 minuten. Controleer of de onderzijde goudbruin van kleur is.
- Draai de quesadilla om en bak de andere zijde nog ± 2 tot 4 minuten. Met een contactgrill worden beide zijden tegelijk gebakken en hoeft de wrap dus niet omgedraaid te worden.
- Haal de quesadilla van de grill en laat 1 minuut afkoelen op een bord. Snijd de quesadilla’s in parten en serveer ze met wat extra saus of zure room.
Lees ook: Vanaf vandaag kun je deze fantastische nieuwe snack halen bij McDonald’s
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Prevention RD | Beeld: videostill