Kazige Mexicaanse quesadilla’s om van te smullen!
Quesadilla’s zijn oorspronkelijk afkomstig uit de Mexicaanse keuken. Dit heerlijke gerecht van wraps heeft veel weg van de Nederlandse tosti en betekent letterlijk ‘kaasdingetje’. Over het algemeen worden de gebakken wraps gevuld met avocado, tomatensalsa, kip en kaas – heel veel kaas. Wij gooien het eens over een andere boeg en vullen deze Mexicaanse tosti’s met spinazie en artisjok.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de quesadilla’s:
- Meng in een grote kom de roomkaas, zure room, 100 gram mozzarella, de Parmezaanse kaas, knoflooktenen (geperst) en rode chilivlokken. Breng op smaak met wat zout en zwarte peper. Mix tot een glad mengsel.
- Giet de artisjokharten af en roer samen met de ontdooide spinazie erdoor.
- Verwarm een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
- Leg een tortilla in de pan. Strooi een klein handje vol mozzarella over de helft van de tortilla.
- Top met een kwart van de spinazie-artisjokmix en verdeel gelijkmatig.
- Bestrooi met nog een klein handje vol mozzarella.
- Vouw de lege kant van de tortilla over de zijkant met de kaas.
- Draai en bak beide zijden 1 tot 2 minuten, of tot de kaas gesmolten is.
- Haal de quesadilla uit de pan en snijd in 4 partjes.
- Herhaal met de resterende ingrediënten.
- Serveer warm.
- Geniet ervan!
Ook lekker: Simpele Mexicaanse enchilada’s
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: videostill