Ingrediënten
  • 450 gram pasta naar keuze
  • 340 gram bevroren (gepureerde) winterpompoen
  • 2 pakjes verkruimelde blauwe kaas naar keuze (ongeveer 300 gram)
  • 180 milliliter halfvolle room
  • 1 theelepel gewreven salie
  • Halve theelepel zout
  • Snufje peper
  • 360 gram baby spinazie
  • 50 gram gehakte walnoten, geroosterd
Yentl Feenstra
25 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 450 gram pasta naar keuze
  • 340 gram bevroren (gepureerde) winterpompoen
  • 2 pakjes verkruimelde blauwe kaas naar keuze (ongeveer 300 gram)
  • 180 milliliter halfvolle room
  • 1 theelepel gewreven salie
  • Halve theelepel zout
  • Snufje peper
  • 360 gram baby spinazie
  • 50 gram gehakte walnoten, geroosterd

Deze romige pasta staat in 25 minuten op tafel

Eerlijk is eerlijk, we zijn dol op pasta. En dan het liefst met een flinke hoeveelheid room en kaas. Wij eten het dan ook het liefst minimaal een keer per week. Als je net zo gek bent op dit comfort food als wij dat zijn, kun je dus wel wat inspiratie gebruiken. Dit verrukkelijke, romige pastarecept helpt je de week weer door.

Pasta met winterpompoen en blauwe kaas

Ook al kun je dit avondmaal in een recordtijd op tafel zetten, maakt het nog steeds indruk op je gasten omdat het er zo overheerlijk uitziet. Als je de verhoudingen van het recept aanhoudt, kun je er met z’n zessen van eten. De fantastische, romige saus zorgt ervoor dat iedereen zich deze winter helemaal cozy voelt. Proberen maar!

Volg deze simpele stappen

  • Kook de pasta in een soeppan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet af, bewaar 1 kopje gezouten pastawater en doe de pasta terug in de pan.
  • Meng ondertussen in een grote pan de pompoen, room, salie, zout, peper en 150 gram blauwe kaas; kook en roer op middelhoog vuur 4-5 minuten of tot het goed is opgewarmd. Roer de spinazie erdoor tot het geslonken is.
  • Voeg het pompoenmengsel toe aan de pasta. Roer het geheel goed door en voeg tot slot het achtergehouden pastawater toe.
  • Bestrooi voor het serveren met walnoten en de resterende blauwe kaas.

Zoals je ziet is het recept vegetarisch, maar mocht je meer zin hebben in vlees, kun je dit gemakkelijk aan het gerecht toevoegen. Eetsmakelijk!

Lees ook: Voorkom deze 3 (veelgemaakte!) pastafouten

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: TasteOfHome | Beeld: Pexels