Ingrediënten
  • VOOR DE BODEM
  • 150 gram Digestive biscuits
  • 75 gram ongezouten boter, gesmolten
  • VOOR DE VULLING
  • 500 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 130 milliliter slagroom
  • 70 milliliter mascarpone
  • 100 gram passievruchtencurd of jam
  • 2 limoenschillen
  • VOOR DE GARNERING
  • 150 gram passievruchtencurd of jam
  • 2 theelepels Prosecco
  • 1/2 limoenschil
  • 1 passievrucht
Sanne
25 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE BODEM
  • 150 gram Digestive biscuits
  • 75 gram ongezouten boter, gesmolten
  • VOOR DE VULLING
  • 500 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 130 milliliter slagroom
  • 70 milliliter mascarpone
  • 100 gram passievruchtencurd of jam
  • 2 limoenschillen
  • VOOR DE GARNERING
  • 150 gram passievruchtencurd of jam
  • 2 theelepels Prosecco
  • 1/2 limoenschil
  • 1 passievrucht

Dé taart voor alle liefhebbers van de populaire cocktail

De Pornstar Martini is één van onze favoriet cocktails, en we weten dat we niet de enige fans zijn van dit drankje! Daarom hebben we de perfecte taart gevonden om het weekend mee in te luiden: een heuse Pornstar Martini cheesecake! 

Ja, deze taart is inderdaad zo lekker als het klinkt. Lekker romig, met de smaken van Prosecco, passievrucht en frisse limoen, met een krokante bodem. En alsof dat allemaal nog niet lekker genoeg klinkt, is deze taart ook nog eens heel makkelijk te maken. Aan de slag!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de Pornstar Martini cheesecake:

  • Maak de bodem: maal de koekjes in een keukenmachine tot ze op broodkruim lijken. Geen keukenmachine in huis? Doe de koekjes in een afgesloten plastic zak en verkruimel ze met een deegroller.
  • Roer de gesmolten boter erdoor.
  • Gebruik een springvorm van 20 centimeter doorsnede. Bekleed de bodem en zijkanten met de koekjesbodem.
  • Druk het mengsel met de achterkant van een lepel stevig op de bodem van de springvorm. Zet opzij.
  • Klop de roomkaas, poedersuiker, vanille en slagroom tot een gladde massa.
  • Spatel de passievruchtencurd (of jam) en de rasp erdoor.
  • Doe het cheesecakebeslag in de vorm en verdeel gelijkmatig.
  • Zet de taart minimaal 6 uur in de koelkast.
  • Haal de cheesecake uit de vorm.
  • Maak de proseccosaus voor garnering: klop de passievruchtencurd en de prosecco door elkaar. Sprenkel de helft over de taart.
  • Strooi de limoenschil erover.
  • Halveer de passievrucht en verdeel de zaadjes over de rand van de taart.
  • Verdeel de andere helft van de vrucht in drieën en decoreer in het midden.
  • Laat nog even afkoelen, snijd de Pornstar Martini cheesecake in stukken en besprenkel elke punt met nog wat extra passievruchtencurd en proseccosaus.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Recept: espresso martini

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish