Christel

Wat moet je doen voor het deeg?

  • Zeef de bloem, poedersuiker en zout boven een grote kom. Kneed hier vervolgens een kruimelig geheel van.
  • Scheid de eierdooiers van het eiwit. Klop de eierdooiers en schenk hier ongeveer drie eetlepels van bij de bloem. Bewaar de rest voor later.
  • Doe het vanille extract bij de bloem en kneed het tot een bal. Verpak de bal in deeg in vershoudfolie en bewaar deze dertig minuten in de koelkast.
  • Maak ondertussen de vulling. Doe de suiker en het hete water in een bakje en roer dit net zo lang tot de suiker is opgelost. Laat het vervolgens afkoelen.
  • Schenk daarna de rest van de eierdooiers, de gecondenseerde melk en wat vanille extract bij het suikerwater. Klop dit met een garde tot een geheel.

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal het deeg uit de koelkast. Rol het deeg als het ware tot een slang en snijd hier 16 stukken uit.
  • Spray een muffinvorm in en bekleed de vormpjes met het deeg. Let op dat de randen ook worden voorzien van deeg.
  • Schenk vervolgens de custard in de vormpjes.
  • Bak de eiertaartjes voor 15 minuten in de oven en klaar is kees!

Probeer ook:

Bron: Tasty | Beeld: videostill


Pagina 2/2