Wat moet je doen voor het deeg?
- Zeef de bloem, poedersuiker en zout boven een grote kom. Kneed hier vervolgens een kruimelig geheel van.
- Scheid de eierdooiers van het eiwit. Klop de eierdooiers en schenk hier ongeveer drie eetlepels van bij de bloem. Bewaar de rest voor later.
- Doe het vanille extract bij de bloem en kneed het tot een bal. Verpak de bal in deeg in vershoudfolie en bewaar deze dertig minuten in de koelkast.
- Maak ondertussen de vulling. Doe de suiker en het hete water in een bakje en roer dit net zo lang tot de suiker is opgelost. Laat het vervolgens afkoelen.
- Schenk daarna de rest van de eierdooiers, de gecondenseerde melk en wat vanille extract bij het suikerwater. Klop dit met een garde tot een geheel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Haal het deeg uit de koelkast. Rol het deeg als het ware tot een slang en snijd hier 16 stukken uit.
- Spray een muffinvorm in en bekleed de vormpjes met het deeg. Let op dat de randen ook worden voorzien van deeg.
- Schenk vervolgens de custard in de vormpjes.
- Bak de eiertaartjes voor 15 minuten in de oven en klaar is kees!
Probeer ook:
- Dit is de perziktaart van je dromen, echt ontzettend lekker!
- Deze overheerlijke citroentaart maak je in slechts tien minuten, dit moet je eens proberen!
- Een appeltaartje ín een appel? Het kan en het is overheerlijk!
Bron: Tasty | Beeld: videostill
Pagina 2/2